Gabus Creative Commons License 2002.11.08 0 0 2000
saját bevált módszer:
vizet teszel edénybe, erre szórod a gipszet, valamivel többet (térfogatilag), mint a víz volt. Egy kicsit hagyod belesüllyedni – így kevésbé lesz csomós, aztán kavargatod, csomómentesre. Sűrű palacsintatészta állagú legyen, ha sűrübb, akkor nagyon gyorsan köt, de annyira, hogy még időd sincs rendesen formába önteni. Ha meg híg, akkor csak beöntöd, a formát kissé megrázod és olyan egyenletes lesz, hogy ihaj!

A mennyiséget úgy próbálhatod ki, hogy a formába vizet öntesz, aztán ezt a vizet bele egy edénybe. Ennyi térfogatnyi gipsz fér bele (de ez már víz+gipsz legyen).

Minél hígabb, annál lassabban szárad, 15-30 perc után kiszedheted a formából, de még napokig szárad utána.

Bátran vágj bele, én is túl sokat vacakoltam előtte. Az első öntés túl híg lett, a második túl sűrű, de a harmadiktól már tökéletes! :-))

Előzmény: Súsájngörl (1999)