Hollófekete Creative Commons License 2002.11.07 0 0 886
reflektálok

A helyes kérdés: Vagyok?
Sőt: VAN?

hehe…nem. A helyes kérdés az, hogy: „he?”…hehe…vagy „que?”, mint Manuel a vacak szállóban.

Szóval a Lost Highway-ben a faszit kivégzésre itélik, és bebasszák a börtönbe, namost elkezd kurvára fájni a feje, ordítani kezd: Guard! Guard!
Namost én amikor előszőr láttam (persze eredetiben, felirat nélkül) tökre azt hittem, "GOD,GOD!" -ot ordít....

Börtön: Test. Szorító helyzet. Tehetetlenség.

De ezt a Nevergreen-refrént figyeld, hehe:

„minden szó tévedés,
minden szó félreértés
vár ránk ezer világ
őre a színfalak mögött”

Nemtom hogy érti

egyáltalán miről szól a kinderfeld?

Találtam egy ilyet, hogy:
„fehér villanás…szétcincált rovarsikolyok…
Felébredek fémízekkel a számban a halálból jöttem vissza
Maradék halálszag követ”

Ez egy drogos vízió, de lehet hogy semmi köze a témához.

Viszont azt gondolom, hogy: valamiféle morfózis jön létre a hús és fém között, amiből megszületik az Übermensch. Tudod, a Reflecting God-ban is az isten valójában a tévé, vagyis egy mechanikus-elektronikus készülék

nem hinném, bár régebben meg voltam róla győződve, hogy a disintegrator itt zúzógépet jelent. a bomlasztó inkább egyszerűen mint az egységet tagadó sátán jelenik meg(persze ez megjelenhet mint zúzógép is)…már csak azért is, mert Dis...ehehe

Ő maga a tévé, saját magát látja a tévében, ő maga az isten, "shoot me" üvölti és a photoshooting-ra céloz

aha, ezt egyszer már kifejtetted. photoshooting? He? És hogy a faszba jön ez a tévéhez, meg úgy egyáltalán? ja, tudom, a „shoot me, and the world gets smaller” azt jelenti, hogy ha lefényképezed (sokszor)...stb ezt is mondtad, de, a sor, amiből szerintem kiindulsz (I went to god...) úgy folytatódik, hogy annak már köze nincs a tévéhez(sawe heaven and hell were lies) vagy tudomisén, akkor a tévé is csak metafora.

reflecting god

„Tükör: Önmagunk képe a külvilágból visszaverődve. A tükör mindig önmaga megismerése, a rejtett belső varázstükörbe való bepillantásra unszolja az álmodót.”

„I went to god just to see, and I was looking at me
saw heaven and hell were lies
when I’m god everybody dies”

szal amikor eléri az isteni létezést, megszűnik a sokféleség illúziója…hehe
amúgy viszont nem igazán áll még össze a kép.

Hú de kezdő vagy - Emeld fel a követ és megtalálsz alatta! Nyisd fel mellkasodat és ott dobogok benned! You can kill yourself now because your dead in MY MIND

ehehe…akkor meg miért nem hiszel magadban?

Én vagyok az atya, a fiú és a szentlélek :D

Én meg az út, az igazság és az élet…hehe

Nem - tudod mi baromság?? Ez a szó hogy "teizmus"

dehogy. neked istenallergiád van, hehe, illetve godofthepeople-allergiád, amit bizonyos fokig meg is lehet érteni. de hidd el az istentagadás még az istenhitnél is nagyobb baromság...ehehe

ismered azt a poént, hogy „régebben ateista voltam, de aztán megismertem Önmagamat”

gnothi seauton…hehe

Hehhehehehe és a többség dönti a tőkét?

ez bazigyenge kifogás, de én is hülyén fogalmaztam, olyan, hogy politeizmus egyáltalán nincs is, az egész képzetet a félreértés szülte. Egyből, Énből, Istenből nem lehet kettő…hehe.

Amúgy meg te elhiszed amit mások mondanak istenekről? Na neee :)))

milyen mások? Ha saját magad bábozol, akkor minden hang a tiéd. Talán mégsem te vagy a kő alatt…?hehe. tod van az a közhelyszerű sékszpíri szentencia, hogy „színház az egész világ, és színész benne minden férfi és nő”. Vagyis inkább bábszínház…Divine puppet-show comedy...hehe.

továbbá te mondtad: „Hisz MM mondta is hogy mindenki reciklál, teljesen újat nem lehet kitalálni - ebben igaza van”

a lényeg mindenhol örök és változatlan, csak a mitikus csomagolás más és más.

És milyen Naufana? Kihagytad...

nem hagytam.

Minden erőmmel azon vagyok.Legalsóbb mérce az, hogy Erdély fejedelme leszek.

drukkolok.

És hogyan kell? [ti. meghalni]

úgy, mintha báboznál…:-)
nálad ez tkp vmi művészien, és teljes tudatossággal véghezvitt self destructiont jelent, úgy hogy közben szemernyit sem rémíthet meg a bábocska vége. ja, és tudni kell, hogy nemcsak a test jelenti a bábot, hanem a személyiség, a „személyes lélek” is.

A könyv amúgy arról szól hogy japán fogságba levő katonák patkányokat tenyésztenek és adnak el mint nyúlhúst :)

halljuk, halljuk!

Dope hat

„Kalap: a világban elfoglalt szellemi pozíció. Az ember külső egyénisége.
Cilinder: társadalmi érvényesülés. Hiúság. Becsvágy. Nagyképűség.”

i peek into the hole, i struggle for control
(ez szerintem az előadóművész és a közönség közötti kapcsolat - a lyuk szvsz a kamera, melyen keresztül manipulálni akarja a közönséget)

nem tudom, vagy talán a saját maga fölötti kontrolra gondol? vergődik, nem ura önmagának.

the children love the show, but they fail to see
the anguish in my eyes
(hmm na ez nehéz.ez a félelem a hernyó félelme, aki tudja, hogy meg kell halni ahhoz, hogy a pillangó megszülessen :)

„Közönség: Exhibicionizmus. Külső véleményektől való függés. Nyilvánosság”

szenved, mert hiába sztár, nem ura a helyzetének.

fail to see the anguish in my eyes
i scratch around the brim, i let my mind give in
(ez a sötét pillanat - a csodalámpa dörzsöléséhez hasonlít)

nem bírja tovább, újra „beadja magának az adagot”…hehe

the crowd begins to grin, but they seem to scream when darkness fills my eyes
seem to scream when darkness fills my eyes, it's no surprise
(hát ezt nem kell részletezni)

de ezúttal túllövi magát…hehe.

Erről jut eszembe, múltkor láttam egy „Nyisd ki a szemed” c. spanyol filmet. Egy faszinak vmi drogot adtak be, hogy visszaemlékezzen a múltjára, és közben totál fekete lett a szeme, úgy hogy nemcsak a pupillája tágult ki, hanem megtöltötte teljesen a sötétség:-)
Egyébként igen érdekes film volt, habár alig tudtam követni, mer’ az elejét nem láttam. Azóta is várom, hogy megismételjék. Amolyan elcsépelt mátrixos alapötletre épülő film, de tele volt olyan szimbólumokkal, amiket a szokásos háliwúdi közönségsikerekben nem találni. A faszi mintha amnéziában szenvedne, nem ismer meg egy Sophia-nevű csajt(hehe), illetve állítja, hogy az a csaj aki annak állítja magát, nem az, akit ő ismert...maga az emberünk pedig egy idő után saját arcát utánzó álarcot visel(az eredeti arca eltorzult). a végén egy háztetőn azt magyarázzák neki, hogy ez nem a valóság, hanem egy álom, mivel a múltban befizetett egy testkonzervációs programba, halála után(állítólag öngyilkos lett, leugrott vhonnan, és összezúzódott a feje) konzerválták, és mikor az „orvostudomány olyan szintre ért” újraélesztették, de nem keltették fel, hanem tovább altatták, és generáltak neki egy olyan álmot, egy álvalóságot, amiből hiányzik a halála, hiszen úgy alkották meg az álmot, hogy a halála előtti időpontból folytatódjon az élete, mintha mi sem történt volna. Arra bíztatják, hogy ugorjon le, és akkor kiderül minden, hiszen „itt” semmi sem valóságos... Az a vége, hogy leugrik.

my big top tricks will always make you happy, but we all know the hat is wearing me

„A mákkereskedő nem a fogyasztónak adja el az áruját: A fogyasztót adja el az árujának.”

Fene tudja…most már úgy érzem, talán nem is illik ez ide.

my bag is in the hat, it's filled with this and that
my vision's getting fat, the rabbit's just a monkey in disguise

„A szenvedélybetegnek egyre több kábszerre van szüksége, hogy valami emberi formája maradjon…hogy lekenyerezze a szenvedély majmát, amit a hátán cipel”

A majom azt jelenti, hogy az állati ösztönök legyőznek….a tök aranyos, ártalmatlan és tiszta nyuszi, a korlátlan édeni élvezet illúziója mögött egyszersmind egy kontrollálhatatlan, rikoltozó büdös majom is rejlik, amelyik összeszarja a lakást.
„If you live with apes man, it’s hard to be clean”…hehe.

A majom egyszersmind a hiú személyes ént is jelképezi, mindez összefügg a cilinder álombéli szimbolikus jelentésével is. A reflektorfény-függő sztár a világban róla élő képnek, saját közönségének foglya lesz. A kis én eltakarja az igazit, az illúzió uralja a „valóságot”.

a kalap a tudatalatti ÉN, a fekete lyuk, mely végtelen - de mi a végtelen=semmi...és leképeződése ebbe a világa - a művész...tehát az ÉN a fekete lyukon, a kalapon keresztül egy bűvész formájában jelenik meg EBBEN a világban, és ez a bűvész csak sejti, hogy teste valójában csak porhüvelye a nagy 1-nek

nem mondom, jól elrugaszkodtál…hehe
vagy mondjuk ő a bukott állapotban leledző én, aki az anyagi világot/testet jelképező kalap ill. az abból előbújó illúziók foglya. de ez nem stimmel, mer’ akkor nem tudni, hogy kik a nézők. Valszeg az illúzió részei.

fail to see the tragic, turn it into magic
(na itt a legkomolyabb - a tragédiából "bűbájos mágiát" csinálnak, mert az "érthetőbb", ésszerűbb, "humánusabb" - játéknak fogják fel a színész valódi haldoklását.Ez a sor nagyon erős)

„gyerekek”, hiszen nem akarnak tudomást venni a „szörnyű valóságról”.

they will bite the hand if it is slower than the quickness of their scrutinizing eyes

a látvány számít náluk, nem a lényeg…stb.

chicanery will always make you happy, but we all know the hat is wearing me

például beugrik a feketemágus képe, aki eladja lelkét, a varázshatalomért...hehe
a tsz tényleg zavaró. vagy úgy érti, hogy "mi, a sztárok", vagy fasz se tudja.

üdv: guardian

Előzmény: Eisengrau (875)