Rostas!
A körmendi vendégkönyvben kérdezted (vagy talán Sporttárs volt?), hogy id.B.F. hozzátartozóm-e. Nos, igen, nem más, mint id. belfera. Ráadásul a húgom is aktív mindkét fórumon, szóval eggyel verjük a "klánotok" és a szolnoki Bubic-Titic párost. :-)))
Progress!
Szvsz havi 100 ropi egyáltalán nem kevés egy 1-2 napos melóért - sokan örülnének ha főállásban keresnének ennyit!
"Ebből nem lehet megélni" - képzeld, sokan ennél kevesebből élnek!
Interman!
Jó ez a kis nosztalgiázás - az "Ócskavas" még nekem is új.
Szűcs Józsi még akkoriban igazolt Egerszegre, amikor a játékosok valóban párszáz forintért, és a meccs utáni vacsoráért játszottak - ezért is volt különösen fájó, hiszen akkoriban még nem a pénz uralta az életet. Amikor visszatért kék-fehérben Körmendre, a bemutatásnál aprópénz-esővel fogadták, jelezve ezzel, hogy a pénz miatt ment el. (Asszem Cziglernek is hasonló fogadtatást terveztek, de ha jól emléxem ez elmaradt, csupán egy félkarú rablót ábrázoló transzparenst kapott "Czigler Laci = egy pénznyelő automata" aláírással. Kwest, Gery, ugye jól emléxem?)
Idézet Fodor Sándor: Piros és fekete című könyvéből:
"Szűcs és Rózsás távozása azért bírt különös jelentőséggel, mert egy korszak végét jelentette. Az ártatlanság elvesztését. a naiv tündérmesék szomorú lezárását. Fontos a dátum is, hiszen Körmend éppen ekkor, 1979 januárjában kapta vissza városi címét .... ám a ZTE ajánlatával, ami Szűcs esetében egy háromszobás lakást és 7 ezer(!) forintos fizetést jelentett, Körmend mégsem tudott vetekedni.
Az 1984 januári nyitány a ZTE ellen ismét sejtetni engedett valamit ... A körmendi mesehősökkel szemben a pénzen vett nagyvárosi csapat várt bevetésre. Ez irritálta leginkább a piros-fekete szívű fanatikusokat. Ebből nőtt ki az a mítikussá növesztett érzés, hogy mindenki nyerhet ellenünk, csak a ZTE nem, és főleg nem Körmenden. A Sötét Zala aztán Mocskos Körmendet szült, ez viszonz Buzi Egerszeget. Így növekedett démonivá, s lett a magyar kosárlabdasport Boszniája a Körmend-ZTE ellentét."
Tanulságos sorok ezek a mindenkori körmendi életérzés megértése szempontjából, de - más történések behelyettesítésével - akár a jelenlegi Olaj-Alba ellenségeskedésről is szólhatnának.
A Körmend 86-os bajnoki címe azért is volt nagy teljesítmény, mivel az előző szezon végén Szlávik Csaba és Trummer László személyében két meghatározó játékosunk is visszavonult.
Még csak annyit, hogy a karniszter szerintem igazából kaniszter.
NiNiKe!
A bajnokság kezdetén én is tettem egy ilyen felhívást - talán Te is erre fel jeletkeztél a körmendi webmesternél? - de legnagyobb sajnálatomra még mindig nincs egyetlen fehérvári, debreceni, soproni (sic!), szegedi, kecskeméti, aki tudósítana a hazai meccseikről. Ezen csapatok szurkolói szálljanak magukba!! Szerintem le kellene tiltani őket a bckormend-ről - ha már nem képesek tájékoztatni, akkor ők se tájékozódhassanak! :-)
Hajrá Körmend!
Hátha nem jön be a kaposvári tippem! :-))