cillike Creative Commons License 2002.11.05 0 0 48
"Az élet folyamatos harc, küzdelem a túlélésért. "

Mindig tanul az ember. :)

"Vagy te nem küzdöttél meg a jelenlegi tudásodért, (anyagi és szellemi) "vagyonodért"? "
Pirulok, de alighanem, nem. Bár igaz nem tisztázott mit nevezel küzdelemnek.
"Nem kell folyamatosan helytállnod a munkahelyeden vagy az iskolában?" Ez sem jellemző.
"Nem kell folyamatosan fejlődnöd, fejlesztened magad, hogy "versenyképes" maradj? Nem kell formában tartanod az érzelmi életed, a szellemed és a külsőd, hogy a párod továbbra is vonzódjon hozzád?" Ebben már elég biztos vagyok, hgoy semmilyen értelemben sem.

Meglehet malacom van, de az is, hogy csak másként szemlélem az életet.

Egy anekdota jut eszembe erről az egészről, ami talán nem teljesen vág ide, de valamilyen értelemben mégis.

E. Erikson (a modern pszichologia egyik legkiemelkedőbb egyénésige) már gyermekkorában is igen figyelemre méltő pszichologiai érzékkel ejtette ámulatba a környezetét.
7 évesen egy vidéki tanyán tartózkodott, amikor azt látta, hogy 5 megtermett férfi probál egy bikát a karámba tolni. Az állat viszont megmakacsolta magát, négy lábát megfeszitve ellenállt minden probálkozásnak. A gyerek egy darabig nézte, aztán odasonfordált, jó erősen meghuzta a bika farkát, aki erre azonnal berohant a karámba.

Azért jutott ez eszembe, mert a mondataid valahogy nekem meglehetősen izzadságszagúak. Megküzdeni, harcolni, helytállni... és itt mindegy hogy fizikai erővel, vagy papirral, telefonnal.
Az élet szvsz nem erről szól és ha jól belegondolok erősen ellentmondásba is van mindez a nagy szabadság, egyéniség, élet megélése filozofiával.

"Aki nem úszik, nem kapálózik, az elsüllyed. Nem azért, mert gonosz az "óceán", a világ, hanem mert ez a természet rendje. "

Nem feltétlenül. Ha lazán elengeded magad és felfekszel a viz tetejére kisebb eséllyel sülyedsz el, mintha kapálozol.

"Mint említettem, nem az a bosszú, a megtorlás egyetlen eszköze, ha ugyanazzal a módszerrel élsz, mint ahogy a sérelem ért. Küzdj saját fegyverekkel, saját pályán. Használd az eszed."

Elegánsabb az illetőnek a saját fegyverévet megmutani.
pl. igy:

A földi sátánizmus I. törvénye: Senkinek se adj tanácsot, csak ha megkérnek rá.

"A gyengének jóval több az esélye az életben maradásra? Mert? Szeretnék erre egy konkrét állítást, példát olvasni. "

Hogyne. Számtalan példa van erre, de egy elég kézenfekvőt tudok mutatni saját környeztemben tapasztaltakról.
Az úgynevezett "erős nők", akik képesek és akarnak önálló életre, saját maguk fenntartására, stb. hasonlithatatlanul nehezebb helyzetben vannak az ugynevezett gyenge, a "férfi erős karjára" támaszkodóknál. És bizony a túlélési esélyük is jóval kisebb, mint a szó valós, mindpedig átvitt értelmében.
Az erőssel küzdenek, megprobálják legyőzni (nemtől függetlenül) akár aljas módszerekkel is. A gyengéket segitik pártfogolják.
És még birkának sem feltétlen kell ehhez lenni.

A viccedre egy általam kreált változat.
- Mondja, tud maga önálló, kreativ életet élni?
- Azt nem, de tudok imádkozni, van hitem és lelki békém

cillike

Előzmény: req999 (20)