interman Creative Commons License 2002.11.05 0 0 7588
Sziasztok. Kicsit megkésve a hétvégi tragédiáról, saját reflexióim.

Egy nagyon agressziv Debrecen és egy kicsit álmatag ZTE csapott össze az első percekben. Dobtak pár kosarat, mi is megcsináltuk a dobóhelyzetet csak kimaradtak a dobások. A Debi elment kilenccel. Így kezdődött...
A vége ugyebár 2x-pontos vereség lett. Sajnos ez volt az a meccs amikor az egyik csapat játékosai a leglehetetlenebb helyzetekből is szórták a szottyokat, míg a másikéi csak a gyűrűből valahogy mindig kiperdülő labdát bámulták. Már láttam pár ilyen meccsett mindkét előjellel és a második félidő elején már biztos voltam, hogy ez elment.

A Debrecen nagyon jól játszott: nemcsak a dbóteljesítményük volt kiemelkedő, de nagyon szép dolgokat is csináltak olykor. Főleg a két ami érezte egymást nagyon. (alley-oop meg minden...)Védekezésük ha nem is látványos de negyon aggressziv volt és még az utolsó percben 25 pontos vezetésnél sem ismertek elveszett labdát.
A ZTE kicsit olyan másnaposan játszott. Mint említettem nagyon gyengén dobtunk és senkinek nem voltak rövid periódusai se. Sajnos még szerencsénk se volt. Asszem egész meccsen 2 db hármast dobtunk kb. 20 kisérletből. A védekezés nem volt rossz, de amikor három egymás utáni támadást is úgy fejeztek be a hajdúságiak, hogy kiszorított helyzetből is betaláltak, szerintem a fiuk elvesztették a lelkesedést.
Egyenként:
Kámán: Magához képest nagyon gyengén dobott, keveset vállalt, átlagosan védekezett.
Bencze: A Tomi teljesen nulla volt de lehet, hogy megsérült, mert hamar lehozták.
Nisavics: Neki se ment, nem sokat láttunk lendületes betöréseiből és zseniális passzaiból. Védekezése semmi kivetnivalót nem hagyott maga után, viszont sok labdát eladott ő is.
Cseranics: Bukva ma megette, nagyon gyengén játszott.
McClendon: Amikor kellett volna, akkor neki se ment sajnos, de amúgy is mintha kimaradt volna az összjátékból. A második félidőben ő volt a legjobb.
Gáspár: Dávid elég jól játszott és jól védekezett Lee-n, amikor ráállították, az más kérdés, hogy akkor már késő volt.
Mészáros: Látszik, hogy még nem épült fel, szinte semmit nem csinált.
Polster: Peti elalibizett a pályán, de keveset volt fenn, szóval nem értékelhető.
Szájer: Lásd Polster.

A Debrecenben Lee és Bukva is átlagon felülit nyújtott, míg Green mindig akkor dobott pontot, amikor nem kellett volna.Gémes és Fodor nagyon jól és keményen védekeztek. Kifejezetten jól játszott Fodor cseréje akinek nem ugrik be a neve, de nagyon tetszett a játéka.

Hát ennyi lenne. Kiváncsi vagyok mindkét csapat következő forduló beli eredményeire, mert itt szerintem elég szélsőséges eredmény született. Csak azt sajnálom, hogy a Debi nem játszott így az Alba ellen.