Mr. Buda Creative Commons License 2002.11.04 0 0 609
Balu,

abszolút korrekt a fejtegés, én megemelem a kalapom, és elfogadom a véleményedet, ez tényleg így van. Amit leírtál, többé-kevésbé megállja a helyét. Szerintem a dízel-benyás vitának soha nem lesz vége, de ez így van rendjén. (" az ellentétek küzdelme viszik előre a világot.") Szóval a legtöbb Dízel Dezső azért favorizálja a dízelt, mert neki az van, a legtöbb Benya Berta meg azért nyomatja a benzinest, mert ő épp Ottóval jár. Mindkettőnek van előnye és hátránya is, úgyhogy kár vitatkozni, tény, hogy a dízelek az eddigiekhez képest az elmúlt 5 évben brutálisan fejlődtek, és megszorongatják a benyákat, mindemellett olcsóbb a fenntartásuk. Viszont drágább az alapár, persze mindenki eldöntheti, hogy mennyit autózik, és milyen stílusban. Lehet, hogy megéri megvenni a dízelt, mert olyan éves futásteljesítményt nyom hősünk, hogy egy év alatt behozza az árkülönbséget. Ugyanakkor ezek (még a chipesek sem) nem sportgépek. Nem való nekik a gyorsulás, inkább a dinamikus autózás, kevés kapcsolgatással. Aki tényleg a sportos autókázást választja, annak ajánljuk a benyákat, de jobb, ha arra is rakat egy turbót, úgy az igazi! Akkor aztán lehet csikorgatni, váltani, pörgetni, stb. Meg a fogyasztást is meg lehet nézni. Bár telitorokból használva enyém is csókolja a 11-12-t százon, igaz, akkor nem előz meg senki Bp-Szhely között, meg vissza sem. Szóval meddő vita. Ami még egy picit a dízelek fényét csorbítja: ezek a Dezsők csúcsra vannak járatva. 10-15 évvel ezelőtt ezekből a 2-3 ezres dízelekből alig kött ki 60-70 lóerő, most meg 130-170 lovat kihoznak, és a konstrukcióban nem ment végbe olyan óriási változás. Eredmény? Hajdan 5-600 ezer km egy motorral, ezek - ha kihasználjuk a tudásukat - 150-200 ezret jó, ha elcsorognak. Nem tudom, én teljesen véletlenül ültem át dízelbe, eddig benzines Fordjaim voltak. A következő csak abban az esetben lesz dízel, ha párosul hozzá némi köbcenti is (min . 2,5-3 liter), különben visszanyergelek. Majd meglátjuk.

Koris!
HNZ kezd megsértődni a förtelmes beszólásaidra, lehet, hogy köv. alkalomra kicsit ?megnitrózzuk?, hogy Te se maradj ki a farnézegetők köréből! :-)
dízel-nitró? na, mit szóltok?

üdv.
Mr. Buda
jelenleg dízeles

Előzmény: Törölt nick (603)