kappa123 Creative Commons License 2002.11.04 0 0 73
szervusz!

MP3 lejatszo vs MD:
en 3 tipusu mp3 lejatszot ismerek: CD-s, ROM-os, merevlemezes. Ebbol a CD-s tul nagy, a ROM-os v. tul draga v. tul korulmenyes (ha szeretnel tobb zenet magaddal vinni, akkor draga memoriamodulokat kell venned, ha nem teszed, akkor meg elore ki kell talalnod, h. mit akarsz hallgatni, s max 2-3 ora zenet vihetsz magaddal, amibol valogathatsz), a merevlemezes lehet meg alternativa, azok arait sajnos nem ismerem (asszem talan az Apple iPod lehet technikailag es felhasznalo-baratsag szempontjabol jo), de asszem most mar kozelitik a MD arakat. A merevlemezes tehat erdekes lehet, de nem tudom, h. a fizikai meretei mekkorak, s hogy lehet-e oket venni Mo-n. Elonyuk, hogy gyorsan lehet letolteni ra zenet (nem kell "vegighallgatni" a szamot, amig rakuszik). (bovebben MP3: http://electronics.cnet.com/electronics/0-3219397.html?tag=dir)

A Sonynak csak a Net-MD-i "gyorsletoltosek", azaz az MZ-Nxxx sorozat. Itt nem kell megvarni a lejatszast, hanem gyorsan atveszed a szamitogeprol, de copyright okok miatt eleg korulmenyes ez a letoltes. (Sajat szoftvere van, de tobb formatumot tud kezelni, tobbek kozt mp3 is)

A Sony felvevos modelljei (nem tudom, h. mind v. csak nehany) rendelkeznek line-in bemenettel, ezekre mind radughatod a hangkaryat, s atveheted/felveheted az MP3-aidat, de ez egy kicsit idoigenyes (minden szamot vegig kell hallgass). Ezek az atvetelek tovabba digitalis-analog-digitalis atalakitast tartalmaznak (MP3 tomorites-normal hang-MD ATRAC tomorites), igy romlik vmennyit a minoseg. Ennek kikuszobolesere csinal a Xitel egy atalakitot (egyik vege a szgep USB portjara, a masik a MD _digitalis_ line-in bemenetere dughato), igy nincs (eszreveheto) minosegi romlas, de tovabbra is vegig le kell jatszani a szamokat. Ezt a csatlakozot arulja Sony MZ-RxxxPC nevvel, tehat kapsz egy MZ-Rxxx-t + egy Xitel adaptert. (En az adaptert Angliaban vettem, Mo-n szerintem nem aruljak kulon.)

(bovebben MD: www.minidisc.org)

Arak:
pontosat nem tudok, de egy MZ-R909 kb 80e Ft lehet, MZ-R909PC ~95e. Az Apple iPod szinten ~80-90e korul.

udv, k

Előzmény: Chylla (72)