martisz Creative Commons License 2002.11.04 0 0 812
Biztosat nem tudok, tippem van, mert én is gyártással és kereskedelemmel foglalkozom:

Valószínüleg jó volt a LENZ is, vagy ha voltak is hibái, tudták volna javítani.Én bútorgyártásból és forgalmazásból élek (OFF tényleg, ha valakinek bútor kell a www.rolabu.hu-n megtalál..ON), nos van egy beszállítónk, aki azt mondta nekem: csak akkor adok neked olcsón szép plüss anyagokat, ha viszed mellette az gyengébben menő vászon szöveteket is. Tehát el tudom képzelni, hogy amikor a Roco megkereste az ESU-t hangdekóder ügyben, tekintettel arra, hogy monopolhelyzetben vannak, rásózták a Roco-ra a saját alapdekóderüket, a LOKPILOT-ot. Úgy néz ki, hogy megérte a Roconak váltani, mert nagy üzletet láthatott a gyárilag hangdekóderrel szállított mozdonyokban, és így gyanítom igen jó árat tudott kiharcolni magának. Mivel a LENZ így koppant egyet, gyanítom ez lehet az oka, hogy a Roco kénytelen a saját rendszerét maga fejleszteni, mert a nagy tapasztalattal rendelkező LENZ bezárta a kapuit előtte. Ráadásul a LENZ jópár évvel előtte jár a konkurenciáinak, így szvsz. a Roco Digital megmarad 'amatőr házi' rendszerek, tehetősebb apukáknak és gyerekeinek, míg a LENZ a csúcsot fogja adni mindenben, tehát a PROFI modellezőket célozza meg.
S hogy kérdésedre visszakanyarodjak, miért olcsóbb ?: Szerintem azért, mert nyitásnak átvette a Roco az ESU addig összegyűlt többszázezres raktárkészletét, és gyorsan pénzt akart csinálni belőle...

Előzmény: Törölt nick (810)