Sziasztok, HARLI vagyok, csak megváltozott névvel.
Örülök, hogy felpörgött a topik. Akkor mégegyszer leírom, kedves mikimaus, a problémát, amit félreértetek:
NEM a kép teteje hajlik el, ennyire hülye én se vagyok a videókhoz, hogy egy orion jácinton az 1-esre programozzam.
Hifi stereo tv-re SCART-tal van kötve a Pana 622. MINDEN filmen, a régi Nokiámmal felvetteken, és a gyári kazikon is az alábbiakat látod: A kép tetejétôl lefelé nézve kb a felsô egyharmadánál JOBBRA KIHAJLIK minden egyenes vonal. Tehát egy kb 5 cm-es csíkban a kép szépen, átmenetesen kigörbül. Ennek hatására minden villanypózna, ablakkeret, házsarok, és minden, ami függôleges, az girbegurba lesz, mint egy fos. A saját felvételével természetesen nem, mert a görbe felvétel görbén visszajátszva pont jó. De minden gyári kazi, és minden régi, még jó videókkal felvettnél ez megvan. Azóta a helyzet tovább fejlôdött: Faterom vett egy JVC S-VHS gépet, nem tudom a tipusát, (vadiúj Pana tv-re van kötve) tükör az egész eleje, az lenyitható, szerintem 1 éves típus. Na, ezen máshová esik a képgörbület, pár centivel lejjebb. Na az a szép, mikor egymás felvételeit nézzük! A JVC is szar, de nem pont úgy, és nem pont ott görbül ki a képe. Így aztán olyan girbegurba vonalak lesznek, hogy már kimondottan idegesítô. Nagyon szar, mert gyakran felvesz nekem a Discoveryrôl jó műsorokat, de az én Panámon lejátszva már iszonyat görbék pl ilyen, hogy hajók drótkötélzete, meg minden, aminek korrekt egyenes vonalnak kellene lennie.
Mindkét videón nézve PAUSE állásban egy árnyalatnyit javul, tehát mikor a szalag nem feszül annyira rá a fejdobra.
Így tudnám lerajzolni, milyen egy függôleges:
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Ez nem lehet más, mint mechanikai probléma, kivitelezési trehányság, a kidolgozás fos minôsége, a felhasznált anyagok szarsága. Mikor még alumínium öntvénybe csavarozták a babákat, és acél Cather-be illeszkedtek bele, akkor ilyen szarság nem volt. Ma minden műanyag, és minden videó ilyen szar. Senki ne mondja, hogy ILYET MÉG NEM LÁTOTT, mert ezt nézi mindenki, akinek új, félkilós plasztik videója van, csak mivel a saját felvételén kiegyenlíti a görbületet, ezért nem látjátok!
Ezt kérdezd meg a profi stúdiós karbantartó ismerôsödtöl, és ha nem hiszitek, vegyetek fel ilyen FÜGGÔLEGES TESZTCSÍKOT egy S-VHS broadcast Panasoniccal, (vagy egy tíz éves bármilyen kommersz videóval, hisz az még tökéletes) és játsszátok le BÁRMELYIK ma kapható VHS vagy S-VHS magnón! pl Pana 622, 632, és minden testvére, JVC gondolom összes típusa. A többit nem ismerem, de illúzióim nincsenek!
Várom a teszterdményeket, és a magyarázatot!