Sziasztok,
Kereskedok: En mar sokat lazadtam, hogy az arak igy meg ugy, de ez van. Tudomasul kell vennunk, hogy ennyi az ar, es kesz. Ennyibol tudja a kereskedo a koltsegeit fedezni. Es kesz.
Azert lehet venni, hogy a kereskedok lesik a kuncsaftok kivansagat, mindig van valami akcio. Nezzetek be csak egy modellboltba. Valami mindig akcios. Ki kell varni, ez a hobbi nem arrol szol, hogy mint az OBB, hirtelen beszerzek 300 taurust.
A mennyiseg problema : Hat igen, anno egy kulfoldi kiallitason (Lipcse) beszelgettem gyartokkal. A lenyeg az, hogy mas az ar 1 db, 5 db, 10 db cucc vasarlasakor. Kesz, ez van.
Amig mi modellezok nem tudunk piacot teremteni, hogy adott modellbol 20 darabot bevallalhasson a kereskedo (es Nem a Fuggerth Szilire, meg a kurrens Taurus modellekre gondolok), addig ennyiert kapja. Olcsobban nem adhatja, mert akkor veszteseges lesz. Pl a DB 101-bol, vagy egy Re460-bol mikor lehet 20 darabot eladni? Sajna, ha azt saccolom, hogy egy ev is keves hozza, akkor kozel vagyok a megoldashoz.
Az meg hogy egyik kereskedo olcsobb, dragabb, hat ez van. Velemenyt nem merek mar irni, mert Marez leerveli a hajamat :-) Lenyeg, nyugodjunk bele, ennyibe kerul. Legalabb mi modellezok tartsunk ossze.... Mondjuk annyit tehetunk, hogy szolunk egymasnak, hogy skacok, itt most ocsoer' adnak valamit.
Ja, ha mar osszetartas: Nem volt idom szervezni a digi osszeroffenest a hetvegen. A most kovetkezo hetvegere szervezzunk azert valami potlo jellegu dolgot?
Most a kereskedokhoz fordulnek kerdessel: kiveseztem a Roco Lokmouse2 hardvert, elolvasgattam a Lenz szabvanyokat. Ezek alapjan azt a kovetkeztetest vontam le, hogy egy-ket hibat leszamitva, jo kis kutyu. Kivancsi volnek, hogy a Roco rs232 illesztoje mikorra er az orszagba (ar is jol jonne), mert ha azt tudja, amit elvarok tole, egy okos progival sok minden kihozhato belole. Szoval arra volnek kivancsi, mikortol lehet a boltba sorbaallni erte, mert lehet hogy a segitsegevel ki lehet tolnom a SET01 vasarlast egy idore...
Crash_