Bihus Creative Commons License 2002.11.01 0 0 86
Inglisvumenke!

Szeretnék egy kicsit belemenni ebbe a "biztosítási kategória vs. fogyasztás" dologba :)

Nos, nem értem, miért baj az eggyel magasabb biztosítási kategória? Ez évente mennyit is jelent? Kb. EGY TANK BENZINT. Ez egy átlag autós szinte egyáltalán nem érzi meg egy év alatt. Furcsa számomra az erre való hivatkozás.

Viszont az 1,4 dízel - 1,4 benzines fogyasztási szembeállításnál már nem ez a helyzet.

Vegyük az átlag autóst évi 15 ezer kilométerrel. Ha a benzines fogyasztása mondjuk 7 liter, akkor ő fizet 230 Ft-os árral számolva 214 ezer! Forintot!

A dízeles 5 literes fogyasztással és 210-es árral számolva fizet: 157 ezer! Forintot!

Szóval, összefoglalva:

A topicnyitó azért nem vesz 1,6-ost, mert magasabb a biztosítási kategória. Tapasztalatok alapján viszont hasonlóan fogyaszt, mint az 1,4-es. Ez évi kb. tízezres nagyságrend, biztosítási besorolástól/biztosítótól függően. Viszont az már mintha nem is érdekelné annyira, hogy a dízellel 15ezer kilométer utazás 60 ezer Forinttal kerül kevesebbe? Biztos, hogy átgondolta ezt? :)

Az én magánvéleményem szerint vagy 1,6-ost, vagy dízelt van értelme venni, a fentiek miatt...

Már persze, ha nem az autó vételára jelenti a legnagyobb gondot. Itt pedig, ha jól értettem, nem ez jelenti.

Előzmény: inglisvumenke (82)