simico Creative Commons License 2002.11.01 0 0 780
Bicsi!

Bár én nem vagyok guru és így látatlanba elég nehéz bármit mondani, de van "középút" a drága LVZXYDZS dobozok és a totál analóg között. Ha nem akarsz túl sok automatizmust, akkor a mozdonyok vezérlésére szvsz elég a Roco digi készlete +1-2 egérrel a gyerekeknek (így nem vesznek össze a vezérlön :), a kitéröket, jelzöket, stb, meg a "szokásos" analóg módon vezérled.

Én így építgetem az asztalt; csak a mozdonyok vannak digitálisan vezérelve, a kitérök és az alagútban levö rejtett megkerülövágányok rendes analóg "kapcsolópulttal" vannak vezérelve. A rejtett pályaudvart ugyanúgy megcsinálhatod szakaszolással és a szükséges elektromos bizbaszokkal, mintha analóg lenne a pálya (így ugyan adsz egy pofont a digitális vezérlésnek, de nagyságrendekkel olcsóbb, mint méregdrága "vackok" beszerzésével). Így a rejtett pu kivételével sehol sem kell szakaszolgatni (kivéve ha nagy a pálya/sok vonat megy egszerre és ezért nem elég egy erösítö+trafó), tehát kevesebb macera, kevesebb kábelezés, kevesebb hibalehetöség, élethübb és szvsz "szórakoztatóbb" vasutazás. És pc sem kell hozzá :)

Előzmény: bicsi (757)