Nem:-) Hidd el ennyit majdnem mindenki tököl egy autó vásárlás előtt. Csak nem írja le:-)
Szerintem a C3-jobban illene hozzád. Nekem a fő bajom, ez az 1,4-es régi motor mindkét esetben. Hidd el iszonyú jó vezetni a 16V-s motorokat, ha kiismered és hajlamos vagy élvezni az autót! A 8V-snek is vannak egyébként előnyei, mert alacsony fordulaton gyakran nyomatékossabb mint a 16V-sek, tehát aki nagyon nyugisan, csak gurul az autóval annak nem rossz. De úgy érzem, ha Te topicot inditasz azért, hogy a legmegfelelőbb gépet vegyed, akkor, Te szereted hajtani is az autód.
Hidd el alapból kimondottan nem szerettem a diesel autókat, de a maiak nagyon jók, és a C3 esetében szerintem a gyengébbik diesel is sokkal jobb mint az 1,4-es benzines. Alulról jobban húz, mivel tudod, a diesel autók már 1500 körüli fordulaton jóformán leadják a legnagyobb nyomatékukat (erejüket). Az 1,4 16V diesel pedig egy versenyautó (mondjuk már elég drága). Még szempont lehet az is, hogy 3-4 év múlva már nem sokan vesznek majd szivesen 8V-s benzinmotorral autót, amig a dieselek értéktartása átlagon felüli, tehát nagyon jól el tudod adni. Mindezek mellett, szerintem 4-5 litert fogyaszthat, de vannak a topic-ban akik ezt gyakorlatból jobban tudják. Szóval ha hosszabb távra veszed, menj egy kört a diesel-el, hátha megtetszik.
Én a Xsara mellett csak a motor miatt nem döntenék.