Sziasztok! Nem voltam netközelben, azért tűntem el. De nem tétlenkedtem ám! :-))
Kaptam egy elég jó ajánlatot mailben:
"Szeretnénk figyelmébe ajánlani a limitált szériás CITROEN XSARA PLAYBACK-et.
XSARA PLAYBACK 1.4 5ajtós ! 310.000 Ft árelőnnyel !
Xsara 1.4SX alapmodell a következő extrákkal:
ˇ Automata klíma
ˇ Fedélzeti számítógép
ˇ Kormányról vezérelhető rádiósmagnó
ˇ Tolatóradar
ˇ Automata ablaktörlő + automata fényszorókapcsolás
ˇ + 4 TÉLI KLÉBER ABRONCS
Ár: 3.500.000 Ft helyett 3.190.000 Ft"
Gondolom, nem kell magyarázni, hogy mért csábító a "kis Xsara Playback, de a tájékozatlanabbaknak: Yaris 1.3 aut. klíma = 3.520.000 Ft tolatóradar, aut. ablaktörlő és téli gumik nélkül, C3 1.4.-es 3.120.000 Ft lenne téli gumik, fed. computer nélkül, és csak man. klímával! szóval nagyobb kocsi, tökéletes felszereltséggel, és még jóval olcsóbban is! Na, mit szóltok???
Amúgy voltam Yaris tesztvezetésen, 1.0-t próbáltam. A motor úgy szar, ahogy van, iszonyatosan lassan pörög fel, hiába kapcsolok vissza. De mondjuk nem a motor volt a lényeg, mert én úgyis 1.3-ast vennék. De nem tetszik az a magas ülése, meg a bizonytalan úttartása sem. Aztán elég érdekes a kemény fékpedál is, legalábbis a Brava után. A sebváltó is kész, alig lehet "csont nélkül" betenni a kívánt sebességbe. Na meg, hogy a hátramenet jobbra hátul van, és nem kell hozzá lenyomni, fölhúzni a sebváltót??????!!!!! Szóval a Yariskából sikerült kiábrándulnom. A pozitívum a sok tárolórekesz, meg a vetített digit kijelző.
Vezettem ám egy 1.4-es Xsarát is!!! :-))) Szuper! Jól gyorsul, kényelmes, állati jól néz ki kívülről, belülről már egy kicsit németes, ami nekem nem igazán jön be, de a fölszereltség, és a vezetési tapasztalat nagyon meggyőző! Negatívum: csak 8 szelepes (mondjuk a C3 is), meg a gyengébb kinézetű belső. Szóval, megint föl van adva Nektek (meg főleg nekem) a labda.