Ude viragszalam, Silan
"Különben meg leszállhatnál a magas lóról, mert egyáltalán nem vagy jó fej a fölényes és lekezelő dumáddal. Ha nem tudsz normális stílusban hozzászólni"
Annyira erdekel, hogy te jo fejnek tartasz, mint egy pingvincsordat a harangonto tanfolyam.
A torzsasztal tudtommal nem jofejsegverseny... es ha jol emlkeszem akkor nyilt es minden regisztralt felhasznalo szamara irhato olvashato. Ha a modus moderandit vagy a BTk/Ptk valamelyik cikkelyet megszegtem akkor fordulj moderatorhoz. De ameddig ez nem tortenik meg addig te ugyan sem innen sem mashonnan senkit el nem kuldesz. De ezt te is pontosan olyan jol tudod mint en.
Magas lovon pedig nem ulok, csak nemileg mosolyogtato volt az amit olvastam... es ha a sezmelyeskedest abbahagytad es elolvasod mi van abban a nagyonoreg hozzaszolasban amire reagaltam akkor ezt te is meglatod.
Lekezelni pedig soha senkit nem szoktam, nemhogy a forumokon, de sehol. Az objektiv hulyesegre valo ramutatas az nem lekezeles.
"hogy garantáltan a hatóanyag hatását mérjed, ahhoz nem egyformaság kell, hanem placebo."
Feltetelezem, hogy a kiserkleti kontrol csoportra gondolsz itt. Igen, valoban arra is szukseg van... es valoban az emberek nem egyformak. Mindenezek olyan igazsagok amik nem valtoztatnak annak azon a tenyen, hogy a kiserleti toxikologaban az allatok elhullasanak es megbetegedesenek illetve barmilyen tunet fellepesenek szazalekos eloszlasat nezik. Ezert (!!!) es csakis ezert fontos a kiserleti alanyok homogenitasa. Ez teny es nem vitakerdes.
Az egyszeri allat kisereltnel pedig azert fontos a genetikai es a patogenentol valo tisztasag, hogy a kiserlet soran mert eredmenyek csak es kizarolag a kiserletnek tudhassak be es ne mas olyan dolognak amivel nem tudunk szamolni.
Emiatt a genetiaki tisztasag miatt hasnzaljak a kutyakiserletekre a Beagle fajtat, hiszen az egyik legregebben zart korben tenyesztett de nem beltenyesztett jol kezelheto optimalis viselkedesu es meretu kutya.
Mivel a Lajka kutya egy kobor allat volt, ezert a ksierlet soran az erteke megfelet egy bogre vizevel aminek nezik a homersekletet es kizarolag a pulzusa mint stresszmero volt fontos. No meg a marketing, hogy a szovjetek allatot kuldtek az urbe. Lajka kutya megtette amit elvartak tole es nem volt kerdes, hogy a kiserlet lajka kutya pusztulasaval vegzi. Ha nem fenn, akkor a lehozatal utan eloszor a viselkedest regisztraljak utanna megszepen felboncoljak, hogy megnezzek az esetleges szervi elvaltozasokat.
Ennyi es nem tobb.
Ha szakmailag van kifogasod akkor azzal gyere, a jofejseget es a szemelyeskedest meg bird felretenni. Tobbszazezer nick van regisztralva a forumon... masok vagyunk.
z