Üdv! - bocs, most látom, baromi hosszú lett
Albacomp - Würzburg 79-67
A 12 pont alapján akár még szoros is lehetne, de sima meccs volt. Nagyon jók vagyunk. Lehet, hogy Szolnokon kikapunk (én nem hinném, de sose lehet tudni, erről majd később), de akkor is nagyon jók vagyunk.
Úgy kezdődött, hogy 0-5, aztán 2-7, hadd higgyék a germánok, hogy sima ügy lesz nekik ez itt egy közép-európai kis faluban. Oszt innen beindult a csapat. Az első negyed vége 22-12 ide. A második negyed döntetlen, a félidő 40-30. Aztán a harmadikat szokás szerint megint alaposan nyerjük, és a negyedik már formalitás, belefér a szintén szokásos vereség, összességében a végére marad 12 a negyedik negyed előtti 19-ből.
És megint a szokásos (hál'Istennek az idén eddig szokásos) koreográfia: Lapov szuper, dob 15-20-sok pontot, és többen a csapatból 10-15 pont körül, szóval csapatjáték. Ahogy az edzők szokták mondani egy nyertes meccs után, én, egy mezei szurkoló is ezt mondom: nem akarok kiemelni senkit, a csapat volt jó. És az eddig látottak alapján ez így is marad. Akkor meg: továbbjutás a csoportból, és bajnoki cím úgy "mellesleg". Na ne higgyétek, hogy ez egy fanatikus szurkoló kötelező derűlátása, aki emléxik néhai beírásaimra, emlékezhet arra is, hogy nagyon mesze vagyok a fanatikusoktól. Egyszerűen ez egy nyerő csapat. Persze még tévedhetek, és éghetünk nagyot, de erre nem sok esélyt látok.
Az elmúlt néhányszáz hozzászólásra gondolva teljesen hülyének tűnhet, amit most írok, de kíváncsi vagyok, mi lesz rá a reakció: én ezt a meccset vártam már szeptember óta, és sokkal jobban érdekelt, hogy itt mit játszunk, mint hogy mit játszunk Szolnokon. A szombati meccs nem annyira szól a kosárlabdáról, mint ez. A szombatiban sok a pszichológia. Hogy mennyire spannolja fel magát az egyik csapat, és mennyire a másik. Plusz a közönség hatása. Asszem nem kell ragoznom, Szolnokon és nálunk is tudjuk, hogy a szombati meccs (szerintem sajnos) nem egy átlagos meccs, ahol az számít, ki a jobb. (Én szeretném, ha rövidesen ez is olyan meccs lenne, ahol CSAK az számít.) Na ehhez képest óriási csalódás volt, hogy nem zsúfolt ház volt, hanem alig-alig. Ezt a helyi média és a csapat marketingért felelős embereinek hibájának (is) tartom. Ugyanis vegyük már észre, hogy egy sokkal, de sokkal nagyobb eredményekkel rendelkező bajnokság képviselője járt nálunk, és ez fontosabb, mint ha a magyar bajnokság akárhányadik helyezettje jött volna. (Na ennyit arról, hogy divatszurkoló, stb.: sajnos asszem az egész országban így van ez: kevesebben kíváncsiak egy nemzetközi meccsre, főleg, ha az egy sorozat első meccse, és rohadtul nem számít az, hogy milyen csapat jön, mint ha a kárpát-medencei ősellenség érkezik. SAJNOS.)
Na jóvanmá' abbahagyom.
Ja, még valami: tudom, hogy nem egy világverő csapatot vertünk meg, hanem a német bajnokság középcsapatát, de: ezt egy nálunk sokkal előbbre járó kosárlabdaszínvonalú ország sporújságja is írni fogja. Na ez kell nekünk. Sokkal inkább, mint a szerb-nemszerb vita akár Williams-Pavlovics, akár más szereplőkkel. Meg kell verni más országok csapatait is. És még valami: ezért remélem itthon sem bántanak józanabbak: ha úgy alakul(na), ezért akár a Szolnoknak is szurkolnék. Sose értettem azokat, akik magyar csapat ellen képesek szurkolni egy magyar-nemmagyar meccsen. Ha 1x mán ide születtem, meg hát itttten lakom, akkor mér kéne már morciznom, ha egy magyar csapaat, legyen az Szolnok, vagy Markotabödöge, nyer. Tudom, ezt senki sem kérdezte, és lehet, hogy senki nem kétli itt ezen a fórumon, csak jólesett mondani. Mert úgy tapasztaltam, ez nem természetes mindenütt. Pedig szvsz. annak kéne lenni. Annak ellenére, hogy messzebb vagyok a nacionalista nézetektől, mint Makó ... Új-Zélandtól.
Hajrá magyarok!lHajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike - azért szombaton is nyerni fogunk ám!!!
Ui.(szólt a kismalac): sporttárs: lehet, hogy az angol a hivatalos, de: vier, fünf, sechs, sieben, acht, neun, zehn, elf, zwölf, a többi hosszú - ha már kedveskedni akarunk - bocs :-)