Én is írni akartam, hogy a bírók felfogásán tényleg sok fog múlni, csak nem akartam már régi húrokat pengetni. A jv.kel mindenesetre, ha majd csinálnak is állatságokat (merthogy fognak, az nem is kétséges számomra :(()megpróbálok majd nem foglalkozni, csak remélni tudom, hogy nem válnak főszereplőkké egyik fél javára vagy kárára sem.
Érdekesek lesznek a párharcok:
1. Theisz-Stone. Theiszt én jobb irányítónak tartom, mert szerintem fejben hatékonyabban össze tudja fogni a csapatot, bár mindketten jól látnak a pályán. Stone mellett ugyanakkor az szólhat, hogy néger, ezáltal képes olyan dolgokra, amikre fehérbőrű nem. Említette Sterbenz edző az egy-egyezések hiányát (Moseley nem az a fajta?), talán Stone lehet nálunk az, aki képes ezt a harcmodort elővenni, meglátjuk mire lesz elég. Kispadban ugye jobb az Alba, ott van mindjárt Boros és Matus, akik játszathatók 1en, 2en még akár hármason is, Halmról se feledkezzünk meg. Nálunk marad Mérész meg Szasza.
2. Moseley biztos, hogy nem rossz légiós, felvetődik a vezéregyéniség szerepkör. Mivel az Albacomp ereje idén valóban abban rejlik, hogy egy teljes csapat áll rendelkezésre hosszú cseresorral, vagyis ha nem megy az egyiknek jöhet a másik (ez tényleg előrevetíti a S.L. által említett problematikát önbizalom meg sértődésügyileg), viszont ilyen csapatnál meggyőződésem, hogy tényleg kell egy leader. Mondjuk én inkább Lapovra bíznám ezt a feladatot (már csak a tudásából és az életkorából kiindulva.Moseley még csak 25éves...), de hogy mi kell ahhoz, hogy valakiből tényleg jó vezéregyéniség legyen, akit a többiek is elfogadnak, azt nem tudom.
Moseley gondolom, dobni fog majd trinyókat meg alárendeli magát a csapatérdeknek, de a jó szereplésében egyáltalán nem vagyok biztos. Kicsit fura egyébként a helyzet, mert itt van pl. Hart, aki egyszer dob 30pontot, előtte négyet, azelőtt megint többet, oké, hogy ez nagyban függ a játszott perctől is, de valahogy nem tudok megfogalmazni konkrét véleményt a két amerikaival kapcsolatban. Val.szín a pillanatnyi forma dönti el, hogy mennyire lesznek hasznára a csapatnak.
3. Bojan-Góbi-Bencze hármas azért valljuk meg erősebb mint a mi Orosz-térdnélküliVilcinskas-Trepák triónk, vagyis adja magát a helyzet, hogy palánkok alatt kéne megnyernie a meccset az Albának. Döntő lehet, hogy Lapovot mennyire tudja semlegesíteni a litván center. Ha nem hagyjuk középtávolikat és hármasokat hajigálni, akkor tartható lesz az öreg harcos, nyilván mindig kulcsfontosságú az ő játéka, de ez hatványozottan igaz lesz a szombati derbire.
Talán ha az új edző intenzív szakmai munkát diktál a héten, akkor annak már lehet némi látszatja a hétvégére, bár tény, hogy az idő nagyon kevés, de egy-két figurát (merthogy eddig egy sem volt) talán sikerül elsajátítaniuk.
Nálunk Paja szereplése lehet a döntő momentum, ha neki esetleg nem menne aznap, akkor szarban leszünk. Izgalmakban nem lesz hiány, érdeklődéssel fogom olvasni a semlegesek tippjeit, szerintem nagy szórás várható tippügyileg.
Üdv.
Olaj az Isten