Sziasztok!
Egy ismerősöm beszélt rá a Buzzra, és egy pár napja rászántam magam, feltelepítettem, kipróbáltam. Nagyon tetszik az, hogy szerintem rengeteg lehetőség rejlik benne, azáltal, hogy amit kaptam verzió tele van pakolva elég jó kis instrumentekkel, effektekkel. Viszont: Én anno (kb. 5 éve) már a Fruityval, meg Aciddal kezdtem, nameg persze Rebirth és társaik, soha életemben nem foglalkoztam trackerekkel, ez a fajta szemlélet mindig is távol állt tőlem. Jó, ok, végülis talán átláthatóbb, mint egy MIDI szekvenszer, de én akkor is szeretem, ha a dallamokat és a beállításokat/görbéket LÁTOM és nem csak számokat látok. Szerintem ez körülményes. Még mindig nem sikerült rájönnöm pl, hogy lehet polifonikus dallamot beírni egy trackerbe, stb. Nem lenne rossz, ha a Buzzt könnyen lehetne vezérelni egy külső szekvenszerből. Ez megoldható? Meg aztán idegesítő volt az is, hogy nem érzem azt, mint pl. a Reasonnél, hogy masszív a rendszer (pl. kattog a hang) sőt, nem csak hogy nem érzem, össze is omlott az előbb (click ok for crash :) ), így vesztettem el azt a kis zene-kezdeményt, amin épp dolgoztam próbaképpen. Szóval szerintem hangra, tudásra akár azt is mondhatnám, hogy rendben van, de a megbízhatóságával és a kezelőfelülettel nagyon nem vagyok kibékülve. Pedig jó kis játék, és szerintem sokkal könnyebb benne valami EGYÉNIT létrehozni, mint pl. Reasonben. De ha egyszer a Reason annyival kényelmesebb... Elég sok zongorafutamot használok a zenéimben - néha hosszabb szólókat - ezt Reasonben egyszerűen feljátszom, szerkesztgetem kedvemre - nem biztos, hogy a Buzzban neki mernék állni... Szóval ráférne egy jó kis szekvenszer. És szerintem ne állítsuk szembe a Reasont a Buzz-zal. Mindkettőnek vannak nagyon komoly előnyei és hátrányai a másikkal szemben, de azt hiszem, mégsem egészen azonos kategória.
Egyébként pedig... barkácsmesterek előre!
Li2ard