kicsinap Creative Commons License 2002.10.25 0 0 38
Sziasztok!
Nagyon örültem a topicnak! Olyan dolgokról szól, amikkel én is sokat foglalkozom mostanában. Én azok táborát gyarapítom, akik szeretnének gyerekeket. Rengeteget gondolkodtam azonban azon, hogy mikor. Most veszünk lakást, de csak 33 nm-t engedhetünk meg magunknak, igaz, hogy új lakás és kulcsrakész, de akkor is nagyon kicsi. Be is kell rendezni, az újabb összegeket emészt fel. Ha minden jól megy, akkor tavasszal vagy nyáron tudunk beköltözni. Az lesz az első közös lakásunk, és akkor kezdjük meg a valódi közös életünket. (Nyáron lesz az esküvőnk.) Úgy gondoltam, hogy utána egy kis ideig élvezzük ki a helyzetet, szokjunk össze, aztán jöhet a baba, kb. 6-7 hónappal utána. Ez így is szépen is hangzik. De. Nem látom át, hogy mikor tudnánk nagyobb lakásba költözni. Amíg csecsemő és nem tud menni talán kibírnánk, de akkor is 3-4 év múlva új kéne. A GYED sokkal kisebb, mint a jelenlegi fizetésem+egyéb jövedelmem (kb. fele). Hogyan tudjuk összerakni az új lakáshoz szükséges tőkét? Autónk sincs, pedig nem ártana, könnyebben ki tudnánk mozdulni a gyerekkel is. Nem tartom magam a normálisnál önzőbbnek, mert hiszen minden ember önző, különben nagy gond lenne.) Ugyanakkor ha mindent átgondolok sok dolog megrémít. A párom teljesen rám bízza az időpont kiválasztását, de azért van, hogy benne is felmerül, hogy várni kéne még, hogy egy kis tőkét összegyűjtsünk. Bennem is felmerül. De ugyanakkor mégsem szeretnék sokat várni. Szóval őrlődök. A számításaim szerint, ha minden jól megy, akkor mire a gyerek megszületik én 27 lennék (majdnem 28), ő 29 (majdnem 30). Ami azért nem annyira fiatal.
Kicsinap