Váci Creative Commons License 2002.10.24 0 0 577
Az elmúlt napokban többfelé jártam (ld. Kék-túra topic)

Vicinális vonatkozások:
Halipuszta megállóhely (Győr és Pápa között)
Régen Tét-Felpéc volt a neve, gyerekkoromban többször jártam ott. Akkoriban még volt szolgálat, tekerős sorompó, jegykiadás, valamint térközőrhely volt, Siemens-Halkéval.
Ma: szolgálat nincs, a szolgálati lakásban még laknak. Fénysorompó, a forgalmi iroda kiüritve, még a biz.ber. sincs meg (pedig a halott állomások utolsó, mozdithatatlan része az állitóemeltyű-sor szokott lenni), a váróterem bedeszkázva.
Utasforgalma valószinűleg közelit a nullához (két falu között helyezkedik el, mind Tét, mind Felpéc kb. 4-5 km, busz nincs, régen - a 70-es években - sem volt). Győri barátommal - akivel délután túráztunk - itt beszéltem meg találkozót, mivel én Ajkáról jöttem kocsival. Olyan feltűnést keltett, mint leszálló, hogy a vonat el sem tudott indulni, a mozdonyvezető meg a kalauz egymásnak integettek, nem tudták, mi történt. (Leszálló???!!!)

Szombat-vasárnap két vicinális utam volt: Bódvaszilas-Miskolc, majd másnap Miskolc-Putnok. Különösebb észrevétel nincs, előző 3 kocsis Bz, utóbbi M41+3 kocsi.

Vasárnap, Aggtelekről hazafelé megnéztünk egy halott nagyállomást, nem tudom a nevét, a Rudabányai vonalon. Érdekes-szomorú látvány volt.