Merlin05 Creative Commons License 2002.10.23 0 0 49
Radix 3 : Szentkuthy Miklós horoszkópja.

Születési adatok:1908.06.02. 0h 12m Budapest.
Nap:11 fok 0 perc 55 másodperc,ikrek.
Asc:4 fok 7 perc 5 másodperc,halak.
Mc:18 fok 7 perc 51 másodperc,nyilas.
Halála:1988.07.18. 17h 55m Budapest.

1: A szolár hatványozása.
2: A radix és a szolár hatványának összevetése.

1:

Most a szolárt fogjuk hatványozni.80 évet élt.Az utolsó szolár a 80.év szolárja.Nézzétek meg a radix3-ban.Ezzel nem foglalkoznék,megtette helyettem a szerző.

A szolár HATVÁNYA:

8 év=80 év=800 év
800-ból levonva a két teljes körforgást(2*360) az eredmény 80.
Ez az EREDETI szolár.

Csak a 8.év szolárját tudjuk vizsgálni.Tapasztalni fogjátok,hogy müködök.
A 8. év szolárja UGYAN AZT az információt hordózza mint a 80.év szolárja.
Itt is a halált vizsgáljuk,mint életeseményt.

A 8. év szolárja:
1915.06.02. 15h 43m Bp.

Nap:11 fok 0 perc 55 másodperc,ikrek.
Asc:10 fok 29 perc 14 másodperc,skorpió.
Mc:22 fok 41 perc 0 másodperc,oroszlán.

Ami rögtön feltünik az,hogy 4 bolygó,nap,merkur,szaturnusz,plutó a 8.házban.Nap a 8.ház csúcsán áll.Plutó(Hádész) pedig a 8.házban „jól érzi” magát.Az uralmi kapcsolatokon keresztül pedig a hold,uranusz,neptunusz is a 8.házhoz tartózik.Hádész „visz mindent”.
A 4.ház ura a 8.házban stb…A születés ura a 6.házas bika mars,ennek ura a 7.házas bika vénusz.Vénusz a hold,uranusz kvadrátjában.Jupiter,szaturnusz,plutó félkvadrátjában.
A 12.ház urai a vénusz és a mars(egyben a születés ura is)A 4.ház második ura a jupiter.
Itt szintén egy kis plutó kvadrát.Szinte minden a 8.házhoz kapcsolódik.
Asc kvinkunx nap.
Asc kvadrát hold.
Asc trigon merkur.
Asc oppozició vénusz.
Asc oppozició mars.
Asc másfélkvadrát jupiter.
Asc másfélkvadrát uranusz.
Mc oppozició hold.
Mc másfélkvadrát merkur.
Szándékosan nem írom le a pontos fényszögeket.Akit érdekel nézze meg és számolja ki és mérlegelje maga az orbisokat.Tapasztalat még nincs róla.Én nagyvonalú voltam az orbisoknál,de mindenképpen szükíteni kell.Az összes fényszöget nem írom le.Megnézni!

Érdekesség:A felszálló holdcsomópont az ic-n.Ajánlanám KARMA asztrológiával foglalkozók figyelmébe.

Mc-nap=71.7 fok.71-72 év általában az ember biólógiai életkora.Az öregkor,szaturnusz korszak.Szaturnusz a 4.ház ura,a 8.házban.

2:

Radix és a 8.év szolárjának(hatvány) összevetése:

A szolár aszcendense a radix 8.házába esik.Evidens.
Szolár asc kvinkunx radix nap.
Szolár asc trigon radix hold.
Szolár asc trigon radix mars.
Szolár asc kvadrát radix jupiter.
Szolár asc trigon neptunusz.
Szolár asc másfélkvadrát radix plutó.

A szolár deszcendense a radix 2.házába esik,bika jegy.Ennek ura a vénusz,amely ura a radix 8.házának is.

A szolár mc-je a radix 6.házába esik,oroszlán jegy.Ura a nap-ura merkur.A merkuri életvég bekövetkezett.
Érdekesség:Szolár mc-radix nap=71.7 fok.A hatványban is kijött.A szolár nap természetesen mindig ott áll ahol a radixban,ezért jött ki mégegyszer,de azért érdekes(mat.levezetés).
Szolár mc félkvadrát radix mars.
Szolár mc másfélkvadrát radix szaturnusz.

A szolár ic-je a radix 12.házába esik.Evidens.Mégegyszer ajánlanám KARMA asztrológiával foglalkozók figyelmébe a felszálló holdcsomópont-ic konjukciót.

*Radix asc-szolár hold=18 fok.
Hold az édesanyja,18.-án halt meg.

*Radix asc-szolár uranusz=18.5 fok.
A szolárban az uranusz a vízöntőben,a 3.házban:a közlekedés,”A 18-as villamos közlekedik.”.
A 3.ház csúcsa a bakban.”Az úton ahol 30 éven át lakott…”.Szép hosszú IDŐ(szaturnusz,az idő ura).Láthatjátok,hogy a hatványban minden benne van csak „fókuszálni” kell.
Meg kell találni azt a hatványt ami mutat valamit.Ezeknél a csillaggal jelzett kifejtéseimnél lehet látni,az ASZTROLÓGIA és a KABBALA összefüggéseit.
A négy beavatási tudomány(SZENT):asztrológia,alkímia,kabbala,mágia.
Asztrológia és kabbala be lett mutatva.A mágia…Ezt inkább nem.
Az alkímia érdekel.

A szolár hold és uranusz a radix 12.házába esik.

*Radix vénusz-szolár plutó=17.8 fok.
Idézet Cheiro-tól a 18-as számról:
„Képe a „sugaras hold,amelyből vér csepeg;odalent pedig egy farkast és egy éhes kutyát látunk,amint szájukkal megpróbálják elkapni a cseppeket,s még lentebb egy rákot,amint feléjük siet.Ez a materializmus jelképe,amely a természet szellemi oldalát törekszik megsemmisíten”.
„Képe a sugaras hold”:A szolárban a hold a vízöntőben,konjukcióban az uranusszal és még 5 fényszög.Jól be van „sugározva”.
„Amelyből vér csepeg”:A szolárban a hold támadva merkurtól(„egy rákot amint feléjük siet”,hermész a sietős),vénusztól(bika vénusz,a természet),szaturnusztól(a kutya),plutótól(a farkas).
„A természet szellemi oldalát törekszik megsemmisíteni”:A vízöntő hold a szellemi oldal,bika(a materializmus) vénusz a természet.Hold és vénusz kvadrátban.
„Odalent”:A 8.házban...8.ház urai merkur és hold.
Hold az ic közelében:Nappal(mc) nem látható,csak sötétben(ic).
„csak sötétben” szimbólikusan értendő.

Itt leállítanám magam az IDŐ ELŐTTI TUDÁS VESZÉLYEI(!) miatt.
Ez az utolsó csillaggal jelzett írás vette ki belőlem a legtöbbet.
Lelkünk méllyebben lévő szóbáiba,megfelelő TAPASZTALAT,ÉRETTSÉG nélkül TILOS belépni.Nem is mentem be,csak egy kicsit leskelődtem.Az információk amiket kiírok magamból innen származnak.Ennek a segítsével tudtam összekötni az asztrológiát a kabbalával.Igy jött létre a HATVÁNYOZÁS.

Magamat a legőrültebb okkultistának tartom.

Zárásnak egy régi kedvenc dalocska:

„Holdfényes májusok, muskátlis ablakok,
hozzátok száll, minden álmom,
ott ahol él anyám,ott van az én hazám,
ott lennék boldog csupán…”
(Sziámi)

Folyt.köv.