szalka Creative Commons License 2002.10.21 0 0 80
Csendes olvasoja vagyok a topicnal, beirnivalom gyerek hianyaban nem igazan volt, csak edzem magam a kesobbiekre :-)
Mindenesetre ezt be kell irnom,hogy ildike2002 modszere nemcsak hisztis gyerkekre, hanem legnagyobb oromomre hisztis ferfiak eseteben is mukodik :-D
A parom nem igazan nagy eveo, vezna is mint a kisujjam, es minden egyes etkezesnel hisztizik mint egy gyerek.
A szokasos etkezes nalunk:
szalka kiordit a konyhabol: Kesz a kaja gyere enni!
valasz: -Megyek mar.
Szalka megterit kiszedi a kajat leul es var , aztan beordit a szamitogep/tv/egyeb elekromos eszkoz elott gubbaszto informatikus parjanak: -Gyere mar enni kihul!
parja viszsaszol: -Jovanna megyekmar mindgyar.
szalka eloveszi a poharakat is az innvalot is kitolti aztan var, var mar vorosodik a feje: -Nem igaz, hogy nem lehet az a rohadt szamitogeptol elszakadni gyere mar enni.
Parja a szobabol:- Jaj ne kiabalj mar velem nem igaz, hogy nem hagysz nyugtomat mindjart megyek.
szalka: -nem mindjart ha hanem most azonnal, nem fozok tobbet ha nem jossz, tudod, hogy utalok egyedul enni.
...(itt naptol fuggoren meg 2-3 hasonlo valasz eljhangzik.
Majd szalka parja nagy derrel durral erkezik: -Allandoan cseszegetsz nem tudom mi bajod van allandoan velem, nem igaz, hogy nem lehet megerteni, hogy eppen el vagyok foglalva.
Ezekutan a etkezes a leheto leglehangoltabb hangulatban tortenik.

Ez a szituacio legalabb 10-bol 9 etkezes alkalmaval eljatszodik. Aztan tegnap ildike2002 gyerekhiszti kezelesi tanacsaait(hogyan vigyuk haza a gyereket a jatszorol) alkalmaztam.
ES MUKODOTT!!!
Meg mielott kesz lett a kaja szalka konyhabol kiuvolt:
-10 perc mulva eszuk. Aztan 5 perc mulva aztan 3 perc mulva aztan 1 perc mulva aztan az utolso bekezdest olvasod, na gyere enni. ES JOTT!
Es semmi durcaskodas, kaja utan visszarohanas a gephez nem volt.
Szoval most is mint mar nagyon soksor megallapitottam , hogy mennyire igaz, hogy a ferfiak olyanok mint a gyerekek.

Előzmény: Törölt nick (65)