Ahoy!
Kaposvár - Dombóvár 120:75
Végre újra telt hát előtt játszottunk és egy nagyon jól játszó Kaposvárt láttunk egy remek hangulatú meccsen.
Újra a kaposvári csarnokban "köszönthettük" Forrai Sámuel játékvezetőt-ha jól emlékszem akkor egy korábbi Kaposvár-Szolnok meccs óta nem vezetett nálunk azon oknál fogva,hogy a meccs után egy kaposvári szurkoló az öltözőfolyóson főnyereménynek nézte és megütötte...
"Szomszédvári rangadó"...ha nem is rangadó volt de megint nem lehetett panasz a szurkolótáborokra-a délutáni infók szerint mindkét oldal készülődött.
Bár ellenfelek voltak és köztudottan nem kedveljük egymást de mégis az a véleményem ha a szurkolótáborok teljesítménye alapján döntenék el a helyezéseket akkor a vasútasoknak nem lennének kiesési gondjaik.Igaz nekünk sem [ pedig nincs is trombitásunk :o) ]!
Szokás szerint szinte egész meccsen küldte egymást a két tábor.Hangos derültség volt a kaposvári oldalon mikor az Ultra Fanatic kb.20-30pontos Klíma előnynél azt énekelte,hogy "nincsen hangotok..." :o)
Hihetetlen de szinte minden támadásunk kosárral végződött köszönhetően a gyenge dombóvári centerjátéknak és védekezésnek is.Hatalmas fölényben volt az Ivkovic-De Gray-Filipovic hármas az Eaton-Vavra-Csaplár-Panta négyessel szemben.Eaton néha-néha megvillant és szerzett 14pontot,mellette a három centertársa összesen 15-öt...
Déri Csaba megköszönheti a játékvezetőknek,hogy nem küldték ki a teremből.Egy általa vitatott helyzet után még a rendezőknek is nekiment.Finánc is átment a másik kispad elé nyugtatni a kedélyeket.Persze Ivkovic is rögtön ott termett! :o) Szerintem nem éri meg az alapszakasz végét a Dombóvár edzőjeként.
Puskás: Simon szorításában ritkán jutott dobóhelyzetbe-jobb játékos annál mint amit szombaton mutatott.
Spivey:nagy spanok De Gray-el és Jacksonnal!Az a "hátránya",hogy kétszer olyan gyorsan játssza a kosárlabdát mint a társai-legtöbbször csak Halimic volt partnere ebben.Meccs elején voltak jó megmozdulásai de mikor egyre nagyobb lett a hátrány ő is beszürkült.
Halimic: 22pontja és 3triplája mellett rengeteg labdát elszórt és sokat hibázott.Nem védeni akarom de kénytelen volt dobni mert egyszerűen nem voltak társai a támadásoknál.Fél világ tudja,hogy még Kaposújlakról is bedobja ha megy neki,ennek ellenére egyetlen-egy rá kidolgozott figurát sem láttam és ez nem az ő hibája hanem csakis az edzőé.Ha ő nem lenne ki dobna pontokat..?
Vavra A.: játszott egyáltalán..? (1pont)
Eaton:Nem sok esélye volt a palánk alatt
Panta:gyakran fogadok a haverokkal,hogy hányadik percben pontozódik ki.Szombaton is kipontozódott...
Simon: a "sapkás Simon"! :o) Legalább is a dombóváriak szerint az,mert egy blokk után kiabálták neki.Erre ő bemérgedt és dobott egy szép ziccert betörésből,utána visszafutáskor a hátán levő számra mutatott amitől meg a vendégszektor mérgedt be! :o) Végre a jó játék mellett
a pontszerzésből is kivette a részét.
Dzunic:egyszerűen zseniális!Mégegyszer mondom,hogy nincs öreg játékos csak jó és rossz játékos.A meccs elején még többet hibázott,ezután csak egyszer rontott dobást!Azt csinált amit akart,dobott,labdátszerzett.Remélem segített nekem az álomcsapatomban.
Jackson: "A-train" hozta a szokásos jó játékát.Egy baja van,hogy egyre jobban fázik mert szerinte Kaliforniában melegebb volt.
De Gray:lepattanóban nem volt ellenfele,alig hibázott
Ivkovic:végig a játékkal foglalkozott-nem sok gondja volt
Filipovic:nagyon sok lepattanója mellett lazán behintett egy triplát is
Szőke:kintről úgy tűnt-annak ellenére,hogy küzdött-nem megy neki a játék de szerintem egyszerűen "szétfaultolták" ahogy a gyűrűre nézett.
Varga:ha nem is dobott pontot nagyon fontos eleme volt a győzelemnek és remélem az is marad.
Lefújás után az Ultra Fanatic-tól láthattunk egy fellőtt izét ami a levegőben szétpukkadt és színes izék hullottak szanaszét.Nekem nagyon tetszett!
Let's Go Klíma!