Olaj az Isten Creative Commons License 2002.10.20 0 0 6900
Puszi, puszi, puszi !!!

Elöljáróban annyit, hogy nem olvastam a korábbi hozzászólásokat, copy-pasttel megy a dolog, de este ígérem megteszem, úgyhogy ha valaki már kielemezte a szegedi meccsünket, akkor álljon itt az ismétlés ill. az én verzióm, közkinccsé teszem, hátha valakit érdekel, ha nem hát az se baj, bár ha Avass nagyvonalúan végigfutja engem már az is boldoggá tesz !!! (ez a Lapov ez ez megőrült ez ??!!) :)

Üdv neked is Isiah, tetszett a meccs, szurkolás?

Nu csapjunk a billentyűk közé, hadd füstölögjenek :

Töredelmesen bevallom, én még nem voltam a szegedi csarnokban, de az első találkozásunkra mindig jó szájízzel fogok emlékezni.:) Az aréna rendkívül impozáns, talán 1,5x akkora mint az Körcsarnok, egyetlen bajom Vele, hogy ha a pályához legközelebbi helyen ülsz, még akkor is tök messze vagy a fiúktól, ez nekem olyan idegenül hatott. Nem értem a szegedieket: egy ilyen gyönyörű létesítményt bűn nem megtölteni. Ha mi nem vagyunk akkor talán még 1000 sem lettek volna, ezzel már el is árultam, hogy durván 200an érkeztünk, hiányoztak azonban sokan (vagyis számomra ismerős arcokat a B-középből és környékéről nem véltem felfedezni, ill. Avass mester neve mellett is üres maradt a rubrika a jelenléti íven-nem kis vérveszteség, de a távollét igazolt volt…:(((

MSzF-fel nagy hamarjában meg hánytuk-vetettük a meg hányni-vetendőt, aztán már kezdődött is a meccs mindannyiunk nagy örömére. Ekkor konfrontálódtam a ténnyel, hogy há’ ezeknek meg van keménymagjuk, oszt pont oda ette a fene őket mellénk, frankón tele lett a *****, akarom mondani egyből megjött a harci kedvem, hogy bezúzunk néhány szegedi agyat a bejáratnál…:))))

A szokásos felállás nálunk, egy új (?) feka a Szegednél (nem tudom ő már játszott e múlt héten Fehérváron, sporttárs?) már kezdődött is a sóó, 1-2 percig együtt voltunk, aztán Paja 2 triplájával (a második kilencrő’ emberrő’-de csodálatos volt, de csodálatos volt…:)))) pár pontos előnyre tettünk szert a negyed végére, hogy aztán a második negyedre felpörögjön az a bizonyos olajszivattyú, és előbb a tíz köztét, majd a húsz köztét hoztuk a szegediek tudomására, de úgy is mondhatnám hogy biztosítottuk a zavartalan információáramlást azon szegediek számára is, akik esetleg takarásban voltak és nem láthatták az eredményjelzőt. A mérkőzés ezen fázisában remekül játszott mindenki, volt idő, mikor a Szasza, Cica, Trepi, Orosz (vagy Skorpió?), Mérész ötös játszott, hát ment is a „mindenki szolnoki, aki nem az ….ugye tudjátok szolnokiak?…:)))) Talán ez is eredményezte, hogy a félidőre „csak” 13mal mentünk, de ennél nagyobb bajunk sose legyen !!! :)

Aztán jött a fordulás, a kezdő a szokásos (megjegyzem, mind a négy feldobást mi hoztuk el, nem tudom erről mi a véleményetek, de én bevezetném azt ami az NBA-ben is megszokott, vagyis első negyed feldobással indul, aztán mindig a másik kezdi a negyedeket, így az egyenlő esélyek legalább ilyen téren biztosítva vannak-persze tegnap semmi pénzért nem kezdeményeztem volna ezt a szabálymódosítást..:))))

No igen, azt a harmadik negyedet kihagytam volna, Szasza kétszer is bakizott a labdafelhozatalnál (egészen pontosan: Mulics, ez a szemét kis román végig faultolva védekezett-az nem baj, ha szoros emberfogást rendel el Sutyi, de én szívem szerint 8perc alatt kifújtam volna azt a kis ….., nem tudom, hogy a többiek hogy voltak vele, engem kurvára idegesített…, a második esetben mikor Molnár András - jaj, már félek Feribától, szóval a tejfelszőke srác-megszerezte a labdát az se volt szabályos, de talán az még éppen belefért - bár a lábával segített jó útra terelni a bogyeszt, ha akarom szándékos láb, ha meg nem akarom, akkor nem…:)))) Szal’ engem a román szabálytalan védekezése hozott inkább csak ki a sodromból, bár ezt a sporik is látták-még az elején cserére kényszerítették Sutyit, mivel két fault is bent volt nála 5. perc végén, teljesen jogosan, csak hát ugye utána már nem fújták be neki ugyanazokat, mert 2perc alatt mehetett volna pihenni (következetesség, következetesség…:))))

Mondom, ekkor a vér meghűlt bennem, már csak öttel mentünk és ők támadtak, de az isteni Predrag ill. Trepi megmozdulásai helyre tették a dolgokat, az utolsó öt perc már csak hab volt a tornán…

Stone: Jól játszott, szerzett labdát is, azt figyeltem meg, hogy néger létére elég jól védekezik, 1-2 olyan helyzete volt, amikor talán jobb lett volna a hármas vonalon egyedül ácsorgó Pajának leosztani a lasztit, nem pedig hatvan emberbe belevinni, de ettől függetlenül teljesen rendben volt a játéka, úgy 30-32 percet játszhatott.

Vaisvila: 9/3, ez már megint nem egy kezdő bedobó adatai kellene, hogy legyenek, de nem érheti szó a ház elejét, összességében véve (bár nem játszott szerintem végig 3 negyedet sem) hasznosan tevékenykedett-mondhatnóóók’. Ügyes gólpasszok (ez már nem meglepő), lepattanózás, talán kissé nagyobb harciasság is, de ez utóbbit már lehet, hogy csak én magyarázom bele, hogy szerezzek már végre néhány piros pontot Avassnál a sok feketét kompenzálandó. :) Ami nem tetszett (most jönnek a feketék nekem is), hogy megint volt vagy két olyan helyzete, amikor simán vágnia kellett volna a trojkát, neeeem, pattogtatgatunk meg várogatgatunk, mert ráéretgetünk…:) Összesen háromszor próbálkozott talán szrípojnterrel, tök üresen volt mind3X, ebből egyszer betalált ugye, egyszer tényleg csak egy egérfasznyi hiányzott, harmadjára meg dobott olyan homályt, hogy majd’ lehozott az életről…Na eztán már egyszer sem próbálkozott. De nem vagyok Vele elégedetlen. Bizakodjunk…:)

PAJASZTÁR: Ő a sztár. A legnagyobb. Bocs, A LEGNAGYOBB !!!! Legjobb barátom, puszi…:))))) De komolyan, nagyon kell Pajeszka, gyönyörű keze van, kajakra szerelmes vagyok Belé !!! Paja az Isten !! Hajtott, küzdött, durván 30 percet játszott. 24/15, 39 év, no comment. Márciusban Fehérváron fokozott figyelemmel fogom kísérni, hogy ki az, aki csetnyikezi oszt annak személyesen (ill. MSZF-fel karöltve) fogom leszaggatni a heréit és a pofájába tömni….NINCS SZMÁJLI !!!

Benő: kezdetben alibi, aztán a végefelé egy-két szép megmozdulás, nem érheti negatív kritika, ilyen korban (bocs Paja :)) már ez is szép teljesítmény.

Vilcinskas: hajt, jajaja, de most már én is kezdem látni, hogy a csupaszív kevés lesz ide, de ezt az európai O’Nealt azért sehol se írjátok le, talán 25 percet játszott, támadólepattanó is akadt a rengeteg védő között, mert azért azt tudni kell, ha Toni kizárja az emberét a védőlepatannóért folytatott harcban, az örülhet, ha egy gerincsérvvel megússza. Állítólag nem is 120 hanem 130 kiló. Mindegy szal’ kurva sok. Oszt mad meglátjuk lesz e jövője az Olajnál…egyelőre ennyi róla.

Trepi: Zolika, Zolika, nonono… Hát természetesen megvoltak az apró hülyeségei („ötéves 170 cm-es gyerek” vígan támadólepattanózik előtte, eztazénemkéne) de pozitív, pozitív, most már aszondom, hogy tényleg fejlődött az utóbbi 2 évben, előre Trepi a lennini úton (Lenninváros éé, Leninváros óó, :)nem baj, már csak egy hét…
Merész Mérész: hogyismondjam, azért annyira nagyon rossz nem volt, már ha értitek, hogy mire akarok célozni…

Szasza: Gabinak ma nem ment annyira sajna, de semmi gond, tovább kell dolgozni, sokat sokat sokat, Cica meg kapott vagy 3 percet, annyi idő alatt meg csak Vukoszaljevics volt képes nálunk Borisz kézsérülése idején 3 triplát vágni. Na ezt Cica még nem tudja, de neki is dogozni dolgozni, plussz tanulni, tanulni…:)

Játékvezetés: Nem mondanám, hogy a helyzet magaslatán volt Valovics (Miért Bodnárnak kell meglátnia 200 méterről a szegedi lépést, mikor Valo ott volt 20 centire, bár mentségére legyen mondva Trepijét de fújta be hasonló távolságból…lehet, hogy nem ért hozzá???:)))) Nem múlt rajtuk semmi, „csak” egy-két ítéletük után voltak halálközeli élményeim, de ha csak ennyi lenne minden meccsen, akkor boldog ember volnék és simán megérném a negyvenét, így meg jó ha harmincig húzom, tehát még van egy pár évünk hogy újra bajnokok legyünk…:))))

Szurkolás: igen, yes, bravo !!!! Pedig nem úgy indult, hogy szétszedjük a szegedi csarnokot, de a végén már annyira ráncigáltam a korlátot, hogy biztonsági őr is beállt elém (mondtam neki legalább énekelj Velünk Te….na jó, ilyet nem mondtam :))))Tehát volt az elején egy kis olajka olajka olajka ….éoé éoé éoé tudjátok, nem? Aztán a második negyedre felerősödött a hangunk, főleg mikor 20 lett a difi, és ezt követően végig ordítottunk (ill. én és hajrá olaj biztos, de ahogy nézegettem hátrafele volt ott okosság…), fantasztikus hangulat tényleg végig, a végén meg gyertek ide, szép volt fiúk stb. Útjának engedtünk egy-két ÁLI ÁLI ÁLI ÁLI óóóó-t, szegediek mondogatták, hogy mi nem az Albacomp vagyunk, sebaj Ti is énekeljétek mert attól függetlenül igaz…:))))))))(viccviccvicc), és egyáltalán tegnap frenetikus élmény volt szolnokinak lenni Szegeden, remekül éreztük magunkat, köszönjük a fiúknak !!! Csak így tovább !!! Höhö, volt még „sikeredzőzés” is Petinek, jót röhögtünk…:)

Kicsit távolra kerültünk MSZF-éktők, de mély baritonját (az egyáltalán mély?) onnan lentről is hallottam, főleg mikor elkezdte az : „utcára nyílik a kocsmaajtó, kihallatszik belőle, hogy HAJRÁ OLAJ, HAJRÁ OLAJ, HAJRÁ OLAJ!!! Jaj, de: ott voltunk, szurkoltunk, az Olajért meghaltunk…:)

AJDE SZOLNOK AJDE

Olaj az Isten

PS: Jézusom, Avass, már rosszabb vagyok mint Te, LŐJJETEK LE! LŐJJETEK LE!!!

Üdv.: ÁLI ÁLI ÁLI ÁLI óóóó