Stw
2002.10.17
|
|
0 0
1813
|
Érdekelne az, hogy milyen rendszer szerint dolgoznak a szervizek. Konkrétan: mi az ami a 1/2 éves vagy 5000 km-s ellenörzésbe belefér és mi az ami munkadíjköteles. Nekem a szervizben nem tudtak egyértelmű választ adni arra, hogy a 1/2 éves vagy 5000 km-s ellenörzés mit takar. Tegnap este megnéztem a kocsi leírásait, de ott sem szerepel semmi pontosan. Szerintetek szervizenként eltérő lehet a szervizelések rendje, módja?
Más. Az én cégemnél (informatikai vállalkozás) a szerviz pontosan leírt eljárások alapján végez garanciális és azutáni javításokat. Megadott, kifüggesztett árlista és tevékenységi lista alapján, melyet a megrendelő is átnézhet. A szervizesek képzése is pontosan le van szabályozva, (ki mihez nyúlhat - mihez van vizsgája) közös továbbképzéseken vesznek részt, így tudnak minden eszköz tipushibájáról is.
A légzsák és egyéb életvédelmi-balesetvédelmi felszerelések szervizelése egy kényes téma, ezért meglep, hogy az egyik szervizben már rutinból orvosolják a hibát, a másik szerviz még nem is hallott róla... |
|