Avass Creative Commons License 2002.10.17 0 0 6769
Hello Sporttárs
Az az igazság, hogy van erre egy megoldás. Persze nem 100%-os védettséget jelent az anonimitás, ne menjünk messzire, rólatok is kiderült kiket is rejtenek a Sporttárs-Rostás nickek. Azt azonban pl. senki sem tudja, hogy ki lehet Divac1. Én egyébként nagyon hasznosnak és tanulságosnak tartanám, ha egy hivatásos jv., persze kilétét nem felfedve, leírná az itt felvetett esetekről az érvényben lévő szabályokat, vagy akár a sporik között meglévő íratlan szabályokat. Még arra sem lenne szükség, hogy célozzon arra, hogy Ő valójában NB1-es jv., elég lenne annyi "én ezt tanultam, alkalmazom", vagy "a szabálykönyv ezt meg ezt írja...". Aki nem hiszi, járjon utánna. Szerintem senki sem küldené el melegebb éghajlatra, hiszen nem magyarázkodásról lenne szó, meg lehetne úgy fogalmazni a mondandót, hogy ki sem derülne - a hozzászóló volt a főszereplő.
Már csak azért is jó lenne egy-két ilyen hozzászólás, mert ezekből a mezei nézők (mint én) is sokat tanulhatnánk, hiszen a legtöbb ember nem (csak) azért szidja a bírót mert bunkó, és mert ez a sikk, hanem mert nem érti, nem tudja a szabályt és mivel a játékos méltatlankodik, azt gondolja - vitatkozik, Ő ért hozzá, biztos igaza van - pedig ha ismerné a szabályt, akkor nem venné feltétlenül a szájára a bíró felmenőit.
Egy példa, saját tapasztalat: Szolnokon még mindig elég sokat szerepelnek a sporik, mármint a szurkerek sokszor megemlékeznek róluk, de régebben elég volt annyi, ha a játékos méltatlankodott egy-egy befújt fault után, a tömeg máris üvöltött, mert fogalmuk sem volt, hogy valóban szabálytalanság volt-e. Mára már legalább ezek megszüntek, hiszen a nézők nagyjából megtanulták a szabályokat. Ha ezt a tendenciát lehetne folytatni, akár itt a fórumon, az segítene a bírókon is.
Előzmény: Törölt nick (6767)