1. Mostanában elharapódzott az MSZP hívők közt egyfajta verbális kívülállás, nyilván nem a japán kémek megtévesztésére. Amivel a saját feddhetetlenségetek megtartása mellet mégis csak lehet bunkózni az ellenfélen.
A módszer szerint használójának magát először is a szimpatikus párton kívülre kell meghatároznia:
-Én nem vagyok MSZP párti vagy én négy éve a FIDESZre szavaztam… de…. és itt jön az áloutsider véleménye, …”… az ilyen szemét szem- és köpönyegforgató bandánál, mint OV és társasága…”
- Kitűnően alkalmazod, és egyelőre biztosan sokan el is hiszik pártatlanságodat.
Csak annyit mondhatok, ha te el akarod velem hitetni azt, hogy te azért választottad tavasszal a „győzteseket”, mert elődpártjuk viselt dolgait, az ország spontán kirablását, a tocsikolásokat, a Posta és CW-bankügyeket, a Club Tihanyt, a destruktív ellenzékiséget, a mindenki által felismerhető mindennél aljasabb kampányt stb-stb. tehát mindezt feledteti veled a FIDESZ „arroganciája”, a soha nem bizonyított Ezüsthajója, Simicskája, tűzijátéka, közbeszerzési „visszaélései” és egyéb „galádságai”, akkor azt én a beírásaidból megismert értelmi szinted szerint, nem tudom neked elhinni.
Fél évszázadosan intelligens ember csak akkor áll pandúrruhás betyárok mellé, ha érdekelt a zsákmányban.
2. Tudod a Francia forradalomban a franciák a francia nemesek ellen harcoltak, akik saját örökölt jogaik szerint sanyargatták őket. Évszázadok óta . Pártfogoltjaid viszont magyarként idegen eszmékkel és idegen hadsereggel megszállt országban kollaboráltak, évtizedeken keresztül az ellenséggel.
Hasonlatod talán közelebb állna a valósághoz, ha a franciáknak a német megszállókkal kollaboráló franciákkal szembeni eljárásaikra emlékeztetnél minket.
Még annyit, megszállt országban a megszálló csapatok ellenség. Ha itt bocsánatkérésről szó eshet, akkor az semmiképpen nem a megszálltak és kiraboltak részéről kell, hogy történjen. Ahogy azt Jelcin orosz elnök a Szovjetunió örököseként a magyar parlamentben meg is tette.
Ez volt az a beszéd, amit a magyar(?) televízió „üzemzavar” miatt nem közvetített.
3. Bocsánatkérésre soha nem késő, különösen, hogy az idei tavasz óta, tizenkét éve nem tapasztalt számban képviselteti magát d-209-es kormányában az egykori Politikai Bizottság. Ezért ez nem is lehetne álszent.