heady
2002.10.14
|
|
0 0
12
|
Hosszú lenne leírni a teleházak történetét /európai és hazai/, rendeltetését, működését, megalakulását, hálozatukat stb. Jómagam, mint egy kis kisalföldi faluban felnőtt, bár ezer éve már elkerült emberke láttam, ahogy megszervezték a teleházat, ha jól tudom, az országban a másodikat. A húgom volt a motorja az egésznek, 20 évesen szuper munkát végzett a többi lelkes fiatallal. A teleházakat tipikusan nem városokra, hanem kis falvaknak találták ki. Sőt, még az én falum is speciális helyzetben van, mert nyugat-magyarországiként fejlett, már akkor volt net a suliban sőt az otthonokban is, az információáramlás megoldott volt. Elsősorban az ún. zsáktelepüléskre találták ki, és ott segít valójában. Nem mondok több védőbeszédet, mert vagy ismeri őket valaki, vagy nem. Csak annyit, hogy ha a civil szerveződésekről, és az alulról jövő, nem felülről irányított képződményekről beszélnük, a teleházak ennek ragyogó példái. /Az, ha néha mellémegy az eredeti szándékhoz képest, az embereken múlik. Mint minden.../
Üdv |
Előzmény: Quasimodo (-)
|
|