Hét Creative Commons License 2002.10.14 0 0 4
Nekem most volt meg az első ebayes nyerésem. Tulajdonképpen az első licitálásom is volt. Az örömbe vegyült egy kis üröm is, mert nem feltétlenül szerettem volna így megnyerni.
Ami történt: Találtam magamnak egy jó kis objektívet. Már régóta figyeltem. Amikor a licitből már csak 4 perc volt hátra gondoltam itt az ideje licitálni. A gond és a szerencse is egyben itt jött. Nem egész számot akartam licitálni és tizedesvesszővel írtam be a számot, egy német cikkre licitáltam. Kicsit beszélek németül, és ha jól emlékszem a németek is tizedesvesszőt használnak, de sajnos az angol szerverre voltam bejelentkezve, és nem tudta értelmezni a számformátumot a szerver, és a tizedespontot az én szándékomhoz képest eggyel jobbra került. Pontosan maximális licit lett belőle, de a tízszerese az én szándékomnak. Persze ezzel nyertem. Szerencsémre amikor elküldtem a licitet, már csak két perc volt hátra és alig valamivel drágábban szereztem meg a cuccot, mint amit maximálisan akartam adni érte.

No és jöjjön a tanulság. A fentiekből mindenki azt von le, amit kell. Az aukció nem játék figyeljünk oda. Mentségemre (vagy pont nem) legyen mondva, hogy vendégeket vártunk és a készülődés kellős közepén licitáltam. A másik, ami mások számára fontosabb lehet, hogy a liciteket sokszor úgy nyerik meg az emberek, én is, hogy az utolsó percekben egy reálisnak mondható maximális licitet adnak, ami sokszor nem is jelenik meg időben. Ráadásul oda kell figyelni, mert néhányan próbálják ezt a stratégiát alkalmazni, és nem könyű őket kilicitálni. De normális licittel nyerni szinte lehetetlen, mert valahogy az ebay nem jelzi vissza, ha két maximális licites van benn. Csak az egyszeri liciteket jelzi vissza, és a maximálisakat rejtve tartja addig, amíg nem érte el a licit az ő maximális licitüket. Amit nem tartok teljesen korrektnek. Persze lehet, hogy nem teljesen így van, amit leírok, de én ezeket a következtetéseket szűrtem le.

Licitálóknak sok sikert.

Hét