L-Gee Creative Commons License 2002.10.12 0 0 519
Sziasztok,

kb 2 hete lettem olvasója a topicnak, végigolvastam az összes hozzászólást és végül tegnap megvettem a gépet. Mondjuk már nyár óta szemeztem vele, de tegnap érkezett el a pillanat, hogy áment mondjak a dologra :-)

Nagyon tetszik, baromi jó kis gép. Kicsit hiányoznak belőle a manuális beállítási lehetőségek, de valahogy majd túlteszem magam rajta.
Közben rájöttem arra, hogyan lehet fényképezni olyan fényviszonyok mellett, ahol már nem működik az EVF. Belenézek az EVF-be a jobb szememmel, de közben nem csukom be a balt. Az EVF-ben jól látszik a kis célzó téglalap és az EVF-kerete is. Az ember agya összerakja a jobb és bal szem által látott képet és így pontosan lehet célozni. Ha a zoom-ot középállás alá állítom be egy osztással, akkor két szem által látott (illetve az EVF-be néző szem által nem látott) kép mérete is azonos lesz, így tudom mi fog beleesni a képbe és mi nem. Ha nagyobb látószögre van szükség, akkor csökkentek a zoomon, de ez egyelőre csak érzésre megy. Majd tapasztalati úton kialakul.