hiszterizált_tömeg Creative Commons License 2002.10.11 0 0 39
Ez egy elég nagy szemétség. Ne magyarázza meg nekem senki hogy majd többet fogok kapni nyugdíjaskoromban, mert engem nem érdekel hogy mi lesz negyven év múlva. Addig még nagyon sok víz lefolyik a Dunán. Túl sok is.
Engem az érdekel hogy eddig miután túlléptem a határt, havi több mint 20ezer forinttal több maradt a zsebemben. Eztán ez nem lesz.

Arról most nem is beszélek hogy ha az eredeti szja csökkentési ígéreteiket betartanák, az havi több mint plusz 24ezer forintot jelentett volna. Ezt nem kérem rajtuk számon, mert nem rájuk szavaztam. De hogy kevebb nettóm fog maradni? Komolyan fel voltam háborodva amikor meghallottam. És ezt még úgy tálalták mint különleges mértéku tehercsökkentést.

Ezzel csak azt érték el hogy eroteljesen elgondolkodtam azon hogy átmegyek számlaadóba. Akkor aztán jön majd a minimálbér, és majd az óvszert is el fogom számolni, mindemellett persze töredék adót fogok fizetni. Nekem jó lesz, de az állam elveszít pár millió ft éves bevételt. Ha ezt megszorzom azoknak a kollégáknak a számával akik hasonlóan fognak cselekedni, akkor az már egészen sok pénz. Fizzessen adót D-209!