be-st Creative Commons License 2002.10.09 0 0 6380
Üdv!
Akkor vitaindító (vagy ha valakinek úgy tetszik, kötözködés - ítéld meg vérmérsékleted szerint):
Szerintem lapip csupa nagybetűs meghatározása a divatszurkoló, a többi definíció közül egy csomóba igyexem belekötni. Azt látom ugyanis, hogy a többi definíció nagy része a nemBközepest azonosítja a divatszurkolóval. Nem minden csendesen/csendesebben üldögélő néző divatszurkoló. Pl. az a 40-50-60 éves volt játékos, akár profi, akár csak amatőr, aki évtizedek óta ott ül a meccseken, és ilyenkor őszre már hiányzik neki, és az is lehet, hogy évtizedek óta bérlete van, csak éppen nem tombol, az is az? Nyugi, nem ilyen vagyok, csak ez jut eszembe elsőre.
Visszafelé megyek:
"A divatszurkoló azt kérdi:"Ki az a divatszurkoló?"
ha megtudja ki divatszurkoló,akkor hangoztatja,hogy Ő nem divatszurkoló." - ez lehet, de a nem divatszurkoló is ezt hangoztatja, tehát nem ismérv.
"A divatszurkoló a kezdés előtti utolsó 5 percben érkezik,a számára fenntartott helyre." - vagy csak a munkája, családja miatt nem teheti/teszi meg, hogy már az ifimeccsen is ott legyen, szerintem nem én vagyok az egyetlen, aki kimenne az ifimeccsre is (tudom, hivatalosan junior bajnoki), de inkább még játszom otthon egyet a gyerekkel, vagy elmegyek vele biciklizni, stb. - a pontok többsége nem illik rám, de ez speciel igen
"A divatszurkoló mindig hagyományosan jól kommunikál az ellenfél szurkolóival,játékosaival,és nem utolsó sorban a játékvezetőkkel." - ez normális emberi magatartás, attól, hogy most éppen nem az én kedvenc csapatomban játszik valaki, még ember, sőt normális emberszámba lehet venni
"A divatszurkoló egyik alapfelszerelése a popcorn." - mi van, ha valaki 20 éve popcornt eszik minden meccsen, mert szereti a popcornt? (én mondjuk utálom)
"A divatszurkolót soha nem látod idegenbe." - azok többségét se, akik a következő kategóriákba esnek, de a hazai mecceket már alig várják: öreg, mozgássérült, családanya, kicsit vagy nagyon gyáva, elfoglalt, szegény, na nem keresen tovább az indokokat, de ha ezek közül néhány halmozottan jelentkezik, akkor még inkább
"A divatszurkolót nem érdekli a válogatott meccse. " - ne legyenek illúzióink, hogy az "igazit" mi érdekli - tudom, ez nem kosárlabda, hanem foci-téma, de voltam én olyan válogatott meccsen, ahol a fradisták, meg az újpestiek egymást szidták a hajrá, magyarok helyett (felváltva Törőcsik és Nyilasi-szidalmazó kórusok voltak - nem idézem), na nekem azóta nincsenek illúzióim ilyenekről - igen, ilyen öreg vagyok
"A divatszurkoló megpróbál a felezővonalhoz minél közelebb ülni,mert onnan többet lát. " - miért, Te nem azért mész meccsre, hogy lásd? - ez önmagában nem olyan nagy bűn - nézz meg bármilyen stadiont, bármilyen csarnokot bármilyen meccsen, valahogy mindig a közepe telik meg először - persze, a sok hülye divatszurkoló látni akarja a meccset :-)
A divatszurkoló számára rossz meccsállásnál csak ül csendben,néha laza mozdulattal legyint. - tisztelet a kivételnek, de ez a B-közepeknél is nagyjából így van - gondolom ismered a "Csend van odaát!" - című rigmust - bár sajnos manapság nagyjából ehelyett az "Egyszerűen senkik vagytok" stílusú dolgok mennek
"Általában ha pozitív hatás éri akkor rövid időközönként ismétlődve két kezét összeütve zajt hoz létre amivel tetszését fejezi ki. " - abszolút természetes jelenség (hülye civilizációs szokás)
"A divatszurkoló büszke csapatára a bajnokság megnyerése után. " - a mér', a nem divatszurkoló utálja? - ez új
"A divatszurkoló ha a csarnok karakterisztikája engedi akkor mindig a "Hangoskodó és trágár" szurkolóktól távolabb foglal helyet mert zavarja a dobolás zaja. " - a trágártól messze helyezkedést nem tartom nagy bajnak, sőt! - engem az is zavar, ha a saját csapatom szurkolója bunkó, sőt! - jobban zavar - nem szeretek bunkók közé tartozni - a hangerő viszont tényleg nem lehet akadály

Na ennyi elég lehet, hogy kiutáljatok innen (persze csak miután megnyertem a tippversenyt)
Hajrá Fehérvár!
Üdv
Pistike