hogy hogyan ismered fel, hogy a forditas alapjat kepezo forrasba nincs beepitve trojai/backdoor. Persze lehet hinni abban, hogy az open source miatt ilyen nem kerul be, de a biztonsag nem lehet hitkerdes.
Te hogyan ismered fel, hogy a Microsoft nem pakolta tele backdoorral a windows-t? Hiszel BG-nek? Vagy az összes zárt forrású program gyártójának? Ha nem, akkor miért használod, ha igen, akkor: "biztonsag nem lehet hitkerdes" :-)
Én valahogy valószínűbbnek tartom, hogy a nálad fútó vindózban van egy-két backdoor, minthogy az én linuxomban, de ez azért lehet, mert én ilyen szűklátókörű linuxos vagyok :-)
OS esetén valamivel nagyobb az esélyed, hogy megtaláld, a backdoor, buffer overflow-t, stb nem?
Ha egyszer könnyebb megtalálni a nyílt kódban a hibát, az azt jelenti, hogy hamarabb kerül nyilvánosságra, kevesebb ideje marad a nehézfiúknak kihasználni egy nem publikus hibát.
El kéne már felejteni azt az érvet, hogy "úccse nézel bele a forrásba, akkor meg mi értelme, hogy nyílt"! Egyrészt miért ne néznék bele, másrészt ne egyénekben gondolkodj, hanem közösségben ill. szervezetekben. Ha valaki NAGYON biztos akar lenni a dolgában, fogja az adott OS szoftver kódját, és átnézi. Ha nagyon biztos akar lenni a dolgában, nem bízik meg billyboyban.