Manu Chao Creative Commons License 2002.10.07 0 0 34
A C rádió jelenleg "mindent visz", más szóval a legjobb rádió Bp-en, ez minden vitán felül áll. Csak sajnálni tudom azokat a nyomorultakat akik saját tömegkultúrzombiságuk, vagy külső körülmények (pl. droid agyú kollégák) , esetleg mindkettő kényszerítő erejénél fogva a szégyenletes danubius-juventus-sláger triumvirátus egyikét, vagy pedig vájatlanfülű kollégáikkal kötött kompromisszum eredményeként valamelyik pszeudo-rétegadót, azaz bridge-rádió1-roxy stb. langyos mainstream fost kell hogy hallgassanak.

Sziget: A Trio Moreno előtt azt hittem hogy ebben a műfajban (roma gitár triók) a holland Rosenberg Trio az isten, de a Moreno lenyomta őket. A két verhetetlen keverőgép, a szólógitáros romajampi és a jávorpali bajuszos ritmusgitáros csúcsfazonok, nagyon kedvesek és közvetlenek voltak koncert után is, és elmondták, hogy Franciaországban már a hetedik lemezüknél tartanak.

A Lakatos dinasztia koncertjéről meg csak annyit, hogy az elmúlt pár évben nem voltam ilyen koncerten ahol a közönség paralizálva, hipnotizálva, dermedten és hidegfutkosással a hátán hallgatta tátott szájjal azt a zenei kung-fu-t amit a szólisták lenyomtak egymás között. Külön felhívnám a figyelmet a kiscsókára (a Sárközi Lajcsira) aki úgy lehegedülte a Roby Lakatost a színpadról, hogy maga is meglepődött, a közönség nemkülönben, legalábbis technikában mindenképpen óriási bajnok már ma is. Persze az igazsághoz tartozik, hogy a Roby Lakatos sokkal ízesebben játszik még, de ez ahogy a kisrajkó öregszik majd, neki is meglesz biztosan a saját hangja.

A Feka Vonat is nagy volt, ők is óriási hangulatot csináltak, persze ez egy másik műfaj, de nekem spec. nagyon bejön a Fatima hangja, stílusa.

Magáról a rádióról: a spotok is óriásiak, pl. az "Ez a rádió nem jöhetett volna létre... DE LÉTREJÖTT!" szövegű a kedvencem. :-)

Amit nem annyira komálok az a dél környéki Bangó Margit és hasonló nótablokk, meg most már a kívánságműsor is kezdett egy kicsit egysíkú lenni, de ez a közönség miatt van: mindenki Bódi Gusztit akar, "Bilincs kezemen" stb. Ezzel együtt kevés kompromisszumot jelentenek a sok cár műsorért cserébe.

Devlesha arakhav tumel romalo! ;-)