Qqberci Creative Commons License 2002.10.07 0 0 171
Nagyobb pohárba vagy bögrébe 2 kávéskanál szörnyűség, leöntve forró vízzel (kb 1,5 deci), lefedve állni hagyni 5 percig, majd óvatosan leönteni a megfeketült lét a zaccról és megkísérelni meginni :-))).

Időnként lehet kapni nálink is amolyan britt mintájú, kávéfőző ellen használt szerkezetet, ami egy kb 10 centi átmérőjű, 20 centi magas üveghenger, fedéllel és benne egy szűrővel ellátott dugattyúval, amit egy hosszú rúddal le lehet tolni az edény aljára. Itt a "főzési" módszer hasonló: dugattyú ki, kávé be, víz be, dugattyú az edény felső széléig be, fedél rá. Öt perc (ha már elég sötétnek látszik a lé) után a fedélen kinyúló rúddal a dugattyút egészen lassan le lehet nyomni, akkor az leszorítja a zaccot (nagyjából) és a kávét ki lehet önteni csészébe.

Előzmény: Sophie.C (170)