kAos Creative Commons License 2002.10.06 0 0 413
Talan olvastad a Hitchhiker's Guide to the Galaxy-t, amiben Slartibartfast buszken ujsagolja Ford-eknak, hogy a Fold megtervezese utan Norvegiaert (a csipkezett Fjordok miatt) dijat is kapott. Szerintem teljesen megerdemelten. :-)
Olyan felhoket, amiket a Lappfoldon lattam, mashol szerintem nem lehet. Az, hogy ott nyaron nincs nehany napig ejszaka (telen meg nappal), szerintem szinten nagy buli (bar ha az ember minden evben ezt tapasztalja, talan az ujdonsag elmeny mar nem olyan eros. :-) Az idojaras lelekre valo hatasarol en is olvastam, de a finn es a magyar ongyilkossagi rata emlekeim szerint igen kozel va egymashoz. Maskulonben meg szerintem karacsonykor illik hidegnek es sotetnek lennie. Vacak idobol pedig Angliaban is van eleg, megis az egyik dolog amit itt szeretek, az a klima: sem tul meleg nyaron, sem tul hideg telen. Nem akarok neked Finnorszaghoz kedvet csinalni :-), de valahol azt olvastam, hogy ott az egy fore eso vizpart szakasz a vilagon a leghosszabb. Ami ket dolgot jelent: viszonylag keves az ember (nepsuruseg), es sok a to (+tenger). Amikor az ember Londonban a csucsforgalomban nem fer fel a metrora, akkor gyakran gondolok arra, hogy milyen jo lenne inkabb valami erdo kozepen, to parton ucsorogni inkabb.
Előzmény: Joroisten hrk (412)