Avass Creative Commons License 2002.10.05 0 0 6218
Üdv kocsma népe!
Egy mérkőzés(?) margójára
Nagyon örülök. Nagyon örülök annak, hogy nem vettem bérletet, nem sokon múlott a dolog, csak azért nincs most egy szinte semmit sem érő plasztik lapocskám, mert tegnap nem volt időm bemenni a klubirodába. Nincs is szükség erre a bérletre, több okból sem:
1. A csarnokban idén mindig bőven lesz ülőhely, a rájátszásban is, 3000 embert nem fog érdekelni, hogyan „küzdünk” meg a 7. helyért.
2. Lehet, hogy engem sem fog ez érdekelni…
Persze ezt így még korai kijelenteni, de ha a tegnapi „teljesítményből” indulok ki, nem javul drasztikusan a játékunk, akkor van egy olyan érzésem, hogy Rasid sikerrel pályázhat a „legkorábban kirúgott M.O.-i kosárlabdaedző” címére, és az is lehet, hogy jegyeket vesz a klubvezetés Litvánia felé, csak oda…

Szigorúan a tények /és ami mögötte van – Avassal :-)/

Szolnok-ZTE: 54 – 59
Fura eredmény, női meccsre emlékeztet. Ilyen jó védekezés még Miljkovics idejében sem volt… Mondja az, aki nem látta ezt az „küzdelmet”. Az igazság azonban az, hogy ilyen szar dobószázalékkal eddig csak a Kutyaütők KK- Rethman RT (értsd: kukások) megyei I. oszt. rangadón találkoztam. Igen csodálkoznék, ha bármelyik csapat 30% fölé tornázta volna a dobószázalékát.
Miért is vagyok úgy nekikeseredve? Mert hát ki lehet kapni a jobbtól, urambocsá hazai pályán is, fejet kell hajtani a nagyobb tudás előtt, de még ez előtt mindent meg kell tenni a győzelemért, egyszóval HAJTANI kell! (lásd: Kecsó-Alba)
Tehát azért látom sötéten az idei Olajos évet, mert az előző mondatot nem mondhatom el a tegnapi Olaj – ZTE -ről.
Ugyanis a tegnapi ZTE semmivel, vagy legalábbis nem sokkal volt jobb még a tegnapi Olajnál sem. Ha a tavalyi formát vesszük alapul, pl. a Dombesz Vasút simán elkalapálja Nem, ez nem jó példa, inkább egy olyan csapat, ahol minőségi centerrel rendelkeznek, mert Cseranicsot azé’ nem egyszerű megfogni. Szóval inkább a tavalyi Olaj, amikor a legrosszabb formáját mutatta.
A küzdőszellem pedig? Hát arról kár beszélni, mert az nem volt. A játékosaink csak szédelegtek a pályán. A tavalyi utolsó meccsünkön, amikor kikaptunk itthon is a Falcotól, nos akkor azt mondtam, hogy ennél lelketlenebbül itthon nem játszhat az Olaj. Ezt most ünnepélyesen visszavonom, mert tegnap bebizonyították a fiúk az ellenkezőjét: egyszerűen siralmas volt. Csak az utolsó percekben véltem felfedezni valami harcosságot, akkor meg már semmi nem jött össze, az utolsó két percben Paja dobott egy tempót (2 pont), Stone pl. ziccert hibázott, volt olyan támadás 1,5 perccel a vége előtt, asszem két pontos ZTE előnyből, ahol egyszerűen lejárt a támadóidő(!), nem is dobtunk kosárra!!!

Olaj védekezés.
No, ezt a fogalmat el kell felejteni. Mint a birkák. Egy jellemző példa: bevetettük az új Olajos csodafegyvert, a zónát. Közben Paját le kellett cserélni, mert dührohamot kapott (előfordult vagy háromszor egymás után, hogy nem kapta az indítást, pedig tök üresben sprintelt. Lehet, hogy engem is megviselne). Naszóval bejött Csabi, mondom zóna, csak éppen valaminő helyezkedési problémák miatt töktisztaüresen maradt Bencze Tamás, de olyan szinten, hogy még volt ideje befűzni a cipőjét, aztán bedobta a trinyót – háromszor egymás után!!! Jó csúsztatok, az utolsónál már annyira odaért Csabi, hogy faultolni tudja dobás közben, ráadásul be is lépett, így három támadásból csak 8 pontot szórt, mindenféle erőlködés nélkül. De ezt megcsináltattuk Kámánnal is, igaz Ő három egymás után támadásból csak 7 pontot szerzett. Vele történt meg, hogy egy váltás után egyszerűen otthagytuk a labdával, hadd dobja csak az így ziccerré előlépett tempót. Komolyan mondom, nem hittem a szememnek. Olyan apróságokat már meg sem említek, hogy egy-egyes szitunál Vaisvila simán elengedi a támadót az alapvonalon maga mellett, vagy, hogy a mackómozgású Cseranics hülyét csinál Oroszból és Trepákból és a lepattanók (nem túlzok!) legalább 80%-a a kezében köt ki, mindkét(!) palánk alatt!!! Nen bírtam ki, megnéztem a statisztikát, 17 lepattanót szedett le, pontosan annyit, mint a mi három centerünk együttvéve! (7-6-4). Ráadásul az úttörő II.-ben esküszöm, hogy jobban dobnak, mint az isteni Dragan. Úgy lett Stone mellett a meccs legeredményesebbje (17-17 pont), hogy a közelieket 25, (16/4), a középtávoliakat 33 (3/1) %-al dobta, de hasonlóan „szórt” büntetőböl is, minden negyediket biztosan elsüllyesztette (26%, 19/5 !!!). Ha kifog egy jobb napot, egy húszas alatt nem ússzuk meg!

Olaj támadás
Csőd, tanácstalanság és káosz. Próbáljuk mi megjátszani a figuráinkat, de olyan lassan, és körülményesen támadunk, hogy McClendonék közben simán lejátszanak egy ultipartit a büntetőterületen belül, aztán Cseranics lekapja a pattanót, és máris Ők jönnek.

…egyenlőre ennyi, mindjárt jövök az egyénekre bontottal is, néhány szóban.