pintyoe Creative Commons License 2002.10.04 0 0 146
Sziasztok!

Szept. 29-én jöttünk meg Sartiból és nagyon szép 1 hetet töltöttünk ott. A fórumról és a honlapról sok olyan infót kaptunk, ami mindehhez hozzájárult, ezt ezúton is köszönjük Nektek!
Én is szeretnék néhány dolgot megosztani Veletek, hátha hozzájárulok más kellemes nyaralásához:

1. Utazás: készüljetek fel rá, hogy amit az úton látok, arra a "balkáni állapot" jelzó enyhe kifejezés. De ez is élmény, még ha nem is annyira kellemes.

2. Sarti nagyon szép kis falu, de nyugisnak egyáltalán nem nevezném. A kajáldák közül nekünk a Giotis (?) iroda melletti gyorsbüfé, a pékség melleti szőlőlugasos taverna és a Relax Pizzéria jött be leginkább. Mindegyik helyen nagyon kedvesek és isteni a kaja. Az árak nagyon jók, a gyorsbüfében pl. 3,50-es menüben benn volt az üdítő is, és nagyétkű párom is simán jól lakott. A Relaxban 2-t fizet 3-at kap akció volt, 10 EUR-ból innivalóval együtt is kijöttünk ketten (2 pizza, 2 üdítő, ajándék saláta). Kóstoljátok meg a limonádét, isteni!

3. A motorozást mi sem hagytuk ki, de Angelonál kölcsönöztük. Míg Sassos 15-öt akart egy 80-as robogóért, addig ő 12-ért odaadta biztosítással együtt. Egyébként elég új gépei is vannak (az egyikben 1800 km volt).

4. Vásárlás: Az árak hasonlóak az itthonihoz, de ha még jobbat akartok (szuvenyír haza), várjatok a görög-bolgár határig. Érdemes már odaútkor tisztázni az utaskísérővel, hogy visszafelé ott fogtok-e megállni, és lesz-e idő a "Duty free shop"-ban vásárolni. Mi erről sajnos nem tudtunk és csak hazafelé, mikor megálltunk ott, csodálkoztunk, hogy fél és harmad áron van Metaxa, Uzo stb.

5. Higiénia: sajnos Görögország is egy kicsit Balkán, és nem valami igényesek (pl. a fűnyírót nem ismerik, de a kukát se sok helyen). A csatornarendszerük olyan, hogy nem lehet a WC-papírt lehúzni, ezért külön kell gyűjteni. Hiába viszed ki naponta a kis csomagodat, az "illat" a fürdőszobában nem túl kellemes. Ezen szerintem légfrissítővel lehet valamit segíteni.

Egyébként tényleg nagyon jól éreztük magunkat, rendes volt az Apollón- és a Sithon Travell is, a Vienna Apartman is tiszta volt.

Jó nyaralást Sartiban!