Helló, Trebi!
Foktam az adástot!
Nem kapkottam el a kutatásot, mer süjjedni indút a topik, oszt aszittem, ezmá senkit nemérdekel. Mindenki kifelytette az álláspontyát, oszt akkó annyi!
Noszóval.
Möglepődtem.
Haggyuk az elméletet, mer az túl szép.
Nézzük a gyaxit.
Van 1 nemzetközi egyezmény.
Kiadják az illető halálbüntetéses országnak a gazfickót, amennyiben a külügyminisztérium úttyán kapnak egy nyilatkozatot, ami garantálja, hogy nem fogják halálra ítélni.
Így úszta meg a bitót a porsésgyilkos, Rieschl Péter (emléxik még rá valaki???)
(Ha igen, ha nem, borsódzik a hátam, hogy egy ilyen ganaly életben van és bármikor mexökhet.)
De.
1. Eztet a szabájot nemnagyon teszik közzé, nehogy valaki felhívásnak vegye...
2. Arról már nem szól az egyezmény, hogy ellenőrzi-e valaki az ítéletet. Nemzetközileg. Kébzeld, mennyit ér mongyuk az albán külügyminiszter becsszava!
3. Ha nem is ítélik halálra, a börtönben sokminden történhet. Leesik a lépcsőn (mint a legtöbben) öngyilkos lesz (mint a Bader meg a Meinhof a hb-mentes, humánus Németországban), egy rendőr önvédelemből agyonlövi, vagy bármi. Azzal meg már végképp nem foglalkozik senki.
Ha meg nemgyün a nyilatkozat, hogy nem lógattyák fel, akkor a kiadatási őrizet egy idő után végötér, menny Isten hírivel, itt nemcsinyátá semmit.
És előre is fázom, amikó arra gondulok, hogy ez a Marinkó eccő letölti az életfogytiglant, oszt feltételes szabadságra gyün!
Ebben is nagy az álszentség és a képmutatás. Mint mindenütt.