Kedves Trebitsch!
Kérdezed:
"Igen, ha az életemet védem, és nincs más választásom, ölni fogok. Te nem?"
Dehogyisnem. Ráadásul ezt be is merem vallani (ahogy Te is(:-))) ).
Csöppet sem akarom azt a látszatot kelteni, mintha én csak ijesztegetni szeretném vele a szegény, ágrólszakadt, szeretetreméltó és pusztán csak megtévedésből garázdálkodó perverz gyilkos urakat.
Hanem ez mégsem teljesen jó megoldás, 2 okból:
1.) Könnyen otthagyhatom a fogam,
2.) vagy az én amatőrködésem miatt egy másik ártatlan ember, akit én gonosztevőnek néztem az események sodrában.
Ezért egyszerűen jobb és mindenki számára igazságosabb megoldásnak tartom, ha helyettem villámkezű profik kapják el a grabancukat, majd alapos rendőrségi, bírósági és orvosi vizsgálat után mindazokra akik megérdemlik, lesújt a törvény szigora. Az eredményt és a miértjét pedig közhírré teszik.
Minthogy az önvédelem joga elvitathatatlan (ebben régebben is egyetértettünk), a társadalom annyit tehet a túlzásokba eső önvédelmet megelőzendő, hogy nem hagyja ísmételten bűnbe esni a bűnözőket. Hanem ha kell, HB-vel is elejét veszi.
Ha a társadalom ettől húzódozik, akkor valamennyi holtidő után (még passzol is ide e szó) megindul az egyének önbíráskodási hulláma. Ezt sokan sokáig vitathatják, de örökre aligha.
DcsabaS
U.I. Természetesen nem gondolom, hogy minden pisztolylövésre jutna egy-egy hulla, de azt állítom, hogy az utóbbi évtizedekben Magyarországon hasonlíthatatlanul több embert öltek meg önvédelmi felindulásból, mint kivégzés által. Még börtönből szabadult, és újra próbálkozó gyilkosból is többet öltek meg így.