Szia manhattani!
Köszönöm válaszod, de én úgy érzem félreértettél. Valószínüleg én fogalmaztam rosszul, ezért a következőket fűzném hozzá:)
Az alakjelzők működését és az ilyen vonalakon közlekedő vonatokra vonatkozó szabályokat ismerem.
Én arra lennék kiváncsi, hogy ha az említett vonalakon az utóbbi 10 évben a MÁV vagy valakik, leszerelték vagy ellopták az alakjelzőket, tehát fizikailag nincsenek ott, ez hogyan működhet? Azt értem és te is írtad, hogy csak egy vonatot menesztenek vagy egy vonatot menesztenek két állomás között, de az említett vonalakon több állomás is van egymás után és az összes alakjelző ezeken a vonalakon le van szerelve. Tehát, ha vonatot menesztek rajta, akkor több fedezetlen állomáson keresztül zakatol a vonat, de semmiféle jelző nem biztosítja ezeket.
Magyarul ez úgy néz ki, mintha a MÁV-nak nem lenne pénze a mellékvonalakon még korszerűre le nem cserélt alakjelzőket karbantartani vagy javítani, ha erre van szükség. Gyakorlati példával szemléltetve az alakjelzők nem működnek, mert a vonóvezeték hiányzik, az alakjelző nem müködik mert sz@r állapotban van. És ezek a vonalak több km vagy 10km távolságra vezetnek.
Tehát a MÁV elhanyagolja, alakjelzőivel szerelt vonalainak nagy részét.
Remélem, most egyértelműbben fogalmaztam.:-)))
Üdv!