Hello!
Megvettem én is első CD írómat, így ezúton is hálámat fejezem ki azoknak, akik itt tanáccsal segítettek. Én is egy TEAC W540-E mellett döntöttem.
Most a következő kérdésem volna hozzátok: hogyan osztanátok el a szokásos 4 IDE helyre a következő 4 eszközt: 1: nagy winchester; 2: kis winchester (mobil keretben; tulajdonképpen erre csak addig volt szükségem, amíg nem volt itthon CD író); 3: CD olvasó; 4: CD író.
Pillanatnyilag a kiosztás a következő: 1 - Primary master, 2 - Primary slave; 3 - Secondary master, 4 - Secondary slave. Ebben a kiosztásban az eddigi néhány próba alapján működik az írás, sőt, a közvetlenül CD-ről CD-re másolás is rendben ment annak ellenére, hogy közös kábelen van az olvasó és az író. Mégis aggaszt, hogy másolás esetén mekkora hibaesélyt jelenthet ez a közös bekötés - illetve olyat is olvastam, hogy jobb az írót masterre tenni.
Eredetileg azzal próbálkoztam, hogy egy-egy kábelen egy-egy winchester volt a master és hozzá egy CD eszköz a slave, de ebben a leosztásban a BIOS nem látta a nagy winchestert, fogalmam sincs miért, minden jól volt jumperelve.
Tehát most még azzal tudnék próbálkozni, hogy mindent szétszedni, kivenni, winchestereket slave-re tenni, CD-ket pedig masterre - és a kérdés az, hogy érdemes-e, vagy jó ez úgy, ahogy van?
Sequoia