Hello mindenkinek!
Azzal kezdenem, tegnap éjszaka lehet, hogy kicsit követhetetlen volt a levelem, de fáradt voltam, influenza stb…
Gábor! Ma átolvasva látom viszont, hogy nem csak én értelek félre sokszor, de te is engem. Persze ez csak részletkérdés. Hogy valami rendszer is legyen, ma hátulról előrefelé haladok…..
„Tudom, hogy nem gyerekes rajongó vagy. Mindenesetre a The Risingot én több kritikával illetem, mint Te, amivel Te nem értessz egyet. Hol itt a probléma?
Már nincs probléma. Nem akartam erosazkos lenni, de azt érzem, hogy kicsit „finomult”, változott a véleményed a lemezről. Remélem nem azért, mert „csak egy hozzánemértővel” szemben védted. A 85 – 15% -os arány talán nálam is igaz. Ennél „rosszabb” lemez soha ne legyen.
„The promise: Bodus, sajnos nincs aláírásom!
Bodus: Na ne, már megint erről beszélgetünk?
The promise: Cabingo, sajnos nincs aláírásom!
Csabingo: Nem baj, fel a fejjel, még lehet! Majd a Palásti másol egyet neked, ha azt mondod neki, hogy nem is tetszik annyira a The Rising…”
Na ezt is félreértetted. Lehet, hogy késő volt. Természetesen nem az aláirásról szoktunk bővebben értekezni, hanem arról, hogy melyik lemeznek mi a hibája.
Na jó…. :) Persze azért egy aláirás nem volna rossz, de ha anélkül halok meg az sem baj. Csak még néhány koncertre jussak el.
„Elnézést, ha „savanyú a szőlő” hangulatú fanyalgásnak tűntek az észrevételeim, nem annak szántam őket. A The Rising egy nagyszerű album, azóta is sokat hallgatom – és szépen jöttek a mélyebb meglátások. „
Ennek nagyon-nagyon örülök.
Én meg lassan elgondolkozom az akkordmeneteken a bridgeken és az introkon. Ez utóbbiak pl. nekem nagyon tetszenek. A Countin-nál majdnem kiestem az autómból mikor elöször hallgattam. Biztos mindenki igy volt vele.
Halk gitározás, ??? csodálkozás, cd felhangositás, dal elkezödés, dobbhártya kiszakadás… Ahhh!!!
Persze a következő dialógusod is max. egy szilveszteri Bruce kabaréba menne el.
"Palásti
Gyerekek, ez az album nekem nagyon tetszik! Jó a hangzása, ütős, klassz! Kedvenc számaim az X, Y és Z számok!
The promise
Egyetértek, nekem is nagyon tetszik! Qrva jó, az egyik legjobb! Az én kedvenc számaim a C, J, K.
Cabingo
Barátaim, ez egy szuper album! Azóta is ezt hallgatom! Nekem a V, H és K dalom a kedvenceim!
Palásti
Nagyon örülök, hogy mindenkinek ennyire tetszik!
Stb. :))) "
Azt egyébként gondoltam, hogy a témaválasztásról lesznek viták, de, hogy kvázi a többség itt a forumon elitéli és kritizálja azt, hogy az albumot szept 11 légköre lengi be, nem fér a fejembe. Most egy csúnya dolgot irok és nagy nyilvánosság elött nem is szeretném hangoztatni, de: HA NINCS SZEPT 11, akkor nincs RISING SEM. És mi még mindig a Live in N.Y cityt elemeznénk és egy-két új bootleget vagy koncertfelvételt. Ez egy furcsa helyzet és ennek én sem örülök, de ha megtörtént akkor ne menjünk el mellette és ne röhögjünk a Bushon a mellette álló tüzoltónón, meg az infantilisen tapsoló tömegen. Valószinüleg ök ugyanigy értetlenkednek és nevetnek, hogy 56-ban lyukas zászlókkal rohangászott pár lökött egyetemista a Bem rakparton…. Ismétlem. Nem tudjuk elképzelni, hogy ott ök mit éreztek és éreznek és mit érez egy Bruce Springsteen nevü ipse, miközben vacsorát ad a gyerekeinek. És gondolkozik egy lemezen, egy dalon, egy dallamon, egy szövegen.
Biztos, hogy ö is ezerszer végigondolta. Nem túl átlátszó ez az egész?
Más.
A bátyámmal mindig röhögtünk azokon az énekeseken akik karácsony elött véletlenül megjelentetnek egy best of lemezt, vagy csak egy sima sorlemezt. Aztán hopp. Egyszercsak megjelent a Tom Joad november végén….A Live in N.Y city VHS és a kiegészitett Video anthology tavaly karácsony elött.
Jól megleptem magam persze mindegyikkel. Szóval visszatérve a Risingra. Lehet, hogy marketingfogás volt az egész, de nem volt túl direkt. Jól eladták és én páldául amint látható benyeltem és még 1 millió ember aki már megvette a lemezt. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gondokodtam el azon, szép dolog-e a terrortámadás 1 éves évfordulója elött nem sokkal kiadni egy ilyen lemezt, de ….nem tudom a választ. Mindenesetre ez nem zárja ki azt, hogy Bruce egy teljes albumot ennek szenteljen.
De még ezzel együtt is tetszik a lemez. És ez a lényeg. Ha pedig mindezt az egésze szept 11 problematikát nem veszem figyelembe és nem elmélkedem ezen ennyit, akkor azt gondolom, hogy a Rising az egyik legjobb Springsteen lemez, megkockáztatom talán a legjobb. Igaz az is lehet, hogy 24 év múlva nem fog annyira tetszeni mint most a Darkness. Benne van a pakliban ez is.
Bmfte!
Nem teljesen értelek: azt irod.
„Mindig az a kép lebeg előttem, hogy Bush ott áll azzal a "szerencsétlen" öreg tűzoltóval a romok mellett, vigyorognak, a tömeg meg örül és tapsol. És mindent így intéznek el, üvöltöznek, hogy egység meg nemzet meg mi vagyunk a jók stb. és megint örülnek. Ez az alkatuk, és a túlélési stratégiájuk, elfogadom. Én is élőben követtem a neten a dolgokat, aztán ezeket a képeket látva nem vigyorogtam”
Pici ellentmondásba keveredtél önmagaddal. Amúgy tudod ki volt az az öreg tüzoltó? Volt róla egy portréfilm a Discovery-n. Az egész teljesen spontán és véletlen volt. Az öreg faszi már nyugdijas volt. Nézte a TV-ben a WTC-t, majd elökereste a pincében a sisakját és elment a romokhoz segiteni. Nem tartozott senkihez. Majd egyszercsak amikor fennállt egy teherautón szétnyilt a tömeg és egy ember megkérte, hogy huzzafel maga mellé. Ez volt Bush. Az egész teljesen véletlen volt. Az öreg elakart menni a Bush meg fogta. Szerintem ez annyira nem nevetséges. Lehet, hogy én vagyok a tul liberális, szentimentális, bárgyu, hülye, de én ezen nem nevettem. Bár itt ebben az országban lenne ilyen összefogás……., de ebbe lehet, hogy nem kellene belemennem. Én szeretném, ha Magyarországon valami ekkora szar történne, akkor az emberek együtt mennének segiteni és szart lapátolni, nem pedig mindent mindig párt és kampányérdekböl tennének. Nekem pont az tetszik Springsteen dalaiban, hogy nem mindegyik a szerelemröl szól, hanem az összefogásról és a barátságról. Nála valahogy minden „közös”. A balhék, az éjszakák, a problémák. Mindig ott van valaki, vele. Egy Mary, vagy egy Tery….Vagy ha nincs akkor felmegy a hegyre egyedül, mint a Darkness on the edge of town-ban és elüvölti a bánatát. De vágyik valamire ami biztonságot ad, pénz, feleség, szerelem. Vagy mindez forditva. És szeptember 11.-én tölük ezeket a dolgokat vette el, de leginkább a biztonságot. És ez nagyon szar lehetett….Mert ez még itt 10 ezer kilométerrel arrébb is piszok szar érzés volt.
Na good night. Felmegyek… na nem a hegyre, hanem hálistennek a hálószobába ahol a barátnöm vár.
„Egy napon, éjfélkor megjelenni nagyon giccs. De gondolhatunk a tesvérek között is gázos videoklippekre is”
Erröl pedig majd holnap. Most sms eztem Bodussal, epp ir a forumba....
promise