Palásti Creative Commons License 2002.09.30 0 0 1085
Na, maeste az utolsó, utána dolgozni is kéne, mert mindjárt éjjel 1…

Ádám, így elolvasva a válaszod, sok mindenben igazad van. Kezdem azzal, ami a legfontosabb, és amit én sem vettem észre:

>Közben rájöttem, hogy mi zavart a leveledben és ebben az egész fórumban. Az hogy a Risingról
>igazából senki nem mondta azt, hogy „gyerekek ez k….va jó…..ajánlom mindenkinek, vegyétek
>hallgassátok stb….
>Hanem amolyan magyaros „savanyú a szölö” mentalitással megszületett a te kritikád és semmi olyan
>nem volt elötte ami egy picit is pozitiv lett volna. Irtunk a táborról a trikókról és sokminden más fontos
>dologról, csak éppen a Risingról nem. Igen, ez zavart. Csabingo volt talán az egyetlen, aki irt valamit,
>ha jól emlékszem.

>Az zavart az irásodban, hogy sokkal több volt a negativ mint a pozitiv gondolat. De elfogadom, hogy
>ilyen is van.

Nos, ez igaz. De… khmm, hogy is mondjam. Nem írtam le, hogy egyébként egy kurva jó album, stb., merthát – ez, ez világos. Úgy gondoltam, ez evidens, itt kezdődik a dolog. Ehhez képest azt írtam le, ami nem volt egyértelmű benne, amivel gondom volt. Vedd úgy, hogy az album 85%-ban tetszik, 15%-ban nem: a 15%-kal foglalkoztam.

Másrészt meg persze csak a provokatív levelek képesek beindítani a beszélgetést – lám, milyen jó hozzászólások érkeztek rá Tőled is Csabingótól is, gondolatébresztők, tartalmasak, érvelősek.

Alternatív megoldás:

Palásti

Gyerekek, ez az album nekem nagyon tetszik! Jó a hangzása, ütős, klassz! Kedvenc számaim az X, Y és Z számok!

The promise

Egyetértek, nekem is nagyon tetszik! Qrva jó, az egyik legjobb! Az én kedvenc számaim a C, J, K.

Cabingo

Barátaim, ez egy szuper album! Azóta is ezt hallgatom! Nekem a V, H és K dalom a kedvenceim!

Palásti

Nagyon örülök, hogy mindenkinek ennyire tetszik!

Stb. :)))

Persze lehet, hogy tévedek. Azt gondolom, hogy ha már itt vagyunk, akkor az az ALAP, hogy tetszik az album – ebben egyetértés uralkodik, ebben azonosak vagyunk, ezért erről lelkendezésen kívül nem is nagyon lehet tartalmasakat írni. Hacsak nem személyes dolgokat, hogy kinek melyik szám mit jelent, mihez fűződik. Nekem ilyen jelenleg még nincs – leszámítva a Further-t, ahol viszont a nagyon kellemes személyes élmény éppen a galyatetői duettünk Csabival, amit mindenki látott-hallott… Ehhez képest ott kezd érdekes lennei a dolog, ott tudunk egymásnak új szempontokat, új meglátásokat adni, ott tudunk igazán érdekesek lenni egymásnak, ahol eltérnek a véleményeink.

De ez csak az én véleményem. Tudom, hogy nem vagyunk egyformák, és főképp, a biztatás, a lelkesedés másoktól eltérő fokban fontos. Nekem már annyira nem – tudom, hogy szeretem Bruce zenéjét, az elmúlt 18 évben, amióta komolyan foglalkozom Springsteennel, sokszor voltam olyan helyzetben, ahol ezzel a véleményemmel egyedül voltam, utána meg szereztem sok barátot/barátnőt rajta keresztül a világ minden részén, sokszor láttam is – a rajongás most már belső evidenciává vált, nem ez érdekel másoktól, mert pontosan megvagyok azzal de anélkül is, hanem a gondolataik, amik sokszor kritikaként fogalmazódnak meg, és amiket nem tud helyettesíteni a puszta rajongás. Egyszerűen ilyen vagyok. Nagyon örülök a csapatnak, és nagyon jó az egymásra találás, de a rajongás önmagában megvolt a táborban, azt gondoltam, a következő fokon folytatjuk: most jön a nehezebb része.

Elnézést, ha „savanyú a szőlő” hangulatú fanyalgásnak tűntek az észrevételeim, nem annak szántam őket. A The Rising egy nagyszerű album, azóta is sokat hallgatom – és szépen jöttek a mélyebb meglátások.

>> A másik: szerintem pont itt, egymás előtt nem kell megvédeni Bruce-t. Elvégre egymás között
>> vagyunk.

> Na ez egy picit rosszul esett. Ha én itt most leirnám, hogy mi nem tetszett a Wild-on, a Nebraskán, a
> Ghost of Tom Joadon és, hogy mennyire gyenge volt a Human Touch, akkor szerintem sokan
> megköveznének érte.

Ne haragudj, nem akartalak megbántani vele. Mindenesetre felajánlottad, hogy megvéded Bruce-t, erre írtam, hogy szerintem pont nekünk nem kell egymást előtt védelmünkbe vennünk, egyébként sem tervezek ellene semmi galádat… :) Viszont kíváncsian várom, hogy miben mi nem tetszett – aligha lehet ez oka bármilyen megkövezésnek is.

> Lehet, hogy egy Springsteen fan es gyüjtö vagyok, de nem egy gyerekes rajongó, meg sajnos
> aläirasom sincs.... Bodussal és Csabingóval szoktam erröl gyakrabban beszélgetni.

The promise: Bodus, sajnos nincs aláírásom!
Bodus: Na ne, már megint erről beszélgetünk?
The promise: Cabingo, sajnos nincs aláírásom!
Csabingo: Nem baj, fel a fejjel, még lehet! Majd a Palásti másol egyet neked, ha azt mondod neki, hogy nem is tetszik annyira a The Rising…

:))))))))))))))))

Aztán nem megsértődni!!! :)
Tudom, hogy nem gyerekes rajongó vagy. Mindenesetre a The Risingot én több kritikával illetem, mint Te, amivel Te nem értessz egyet. Hol itt a probléma?

> Véget ért a CD és mindjárt éjfél van. Good night.

Good night, too, köszönöm a válaszokat, és üdv mindenkinek.

Gábor

Előzmény: Palásti (1084)