"A szitás-ügy meg teccik. Nem lenne hátrány, ha nálunk is lenne akkora hatalma a rendőrnek, mint az USÁban. Igaz, ott a közrendőr is diplomás, méretben meg ott kezdődik, ahol én."
Na ad egy ezt nem hiszem, ad kettô a jenki diploma meg megérne egy másik topicot... IMHO az USA, a korlátlan lehetôségek és határtalan szabadság, a demokrácia védôbástyája annyira a bizalmatlanságon és a félelmen alapul, hogy inkább ne kívánd ide. Másrészt meg nem minden államban van ott sem halálbüntetés... :-))) Azokat a rendôröket, akik tárgyalás nélkül lelônek valakit, aki éppen megadja magát, én lincselôknek nevezem. Jó, jelen esetben kiderült, hogy a pasi gyilkos volt. És ha nem az...? Hadd döntse már el a bíróság, ne egy közrendôr ítélkezzen.
Na ez kéne csak... lôhessen ész nélkül mindenre, ami neki nem tetszik, üthessen következmények nélkül? Kösz nem. Egy tipikus példa, Gábor Zsazsa mesélte:
Hajt a kocsijával Kaliforniában az autópályán, motoros rendôr megállítja, kiszállítja (hja kérem, ha magától száll ki, lelövi), igazoltatja. Minden oké, pasi még tökölôdik, Zsazsa megkérdi:
- Can I go, officer?
- Fuck off. [standard válasz, gyk.: mehetsz, persze]
Zsazsa nem idegbajos, pofon vágja, ô 60 felett bôven, zsaru huszonéves gyerek, beszéljen mán tisztességesen. Az kicsavarja az öregasszony kezét, leszorítja a Rolls motorháztetejére (gyémántjai összekarcolták... :-)))), megbilincseli és beviszi az ôrsre.
Ez kell...?
Bocs, offtopic voltam... Nem csípem 100% USA-t...
Zak [a paranoid]