Abban a műsorban, amelyikben az itthoni életfogytigosokat mutatták be, az egyik a kamerába mondta, hogy ha ő kiszabadul, (márpedig kiszabadul!), bizony ő kinyír egy-két szemetet. (Bocs, de nem tudom pontosan idézni) Nem úgy nézett ki, mint akit olyan nagyon megtört volna az az 5-10-15 év börtön. Sőt! Asszem inkább csak felspannolja. Az az egy-két "szemét" nemigen fogja megköszönni a jogrend humánus voltát.
Egyébként unyanebben a műsorban ennek a börtönnek az igazgatója mondott egy elgondolkodtató dolgot: nevezetesen hogy kb. tíz börtönévnél van egy határ. Aki ez előtt szabadul, még van esélye, hogy beilleszkedjen a társadalomba, de aki több időt húz le (életfogytig), annál olyan lelki elváltozások mennek végbe, hogy már soha nem fog tudni a társadalom normái szerint élni.
Aki látta a Halál ezer arca című videót, abban van egy részlet. Az USÁ-ban a rendőrök körülvettek egy házat. Miután könnygázt dobtak be, az üldözött faszi feltartott kézzel kijött az ajtón. A rendőröket a feltartott kéz nem nagyon hatotta meg, rögtön szitává lőtték. Már éppen kezdtem megsajnálni, mikor az operatőr bement a házba, ahol a konyhakövön ott feküdt egy nő a két gyerekével, mindhárom elvágott torokkal!
Szóval az éremnek mindig két oldala van. De én inkább az ártatlanok pártján állnék.
Lehet, hogy nem pontosan idéztem, mert már régen láttam a filmeket, de a lényeg asszem érthető.
Bocs, ha hosszú voltam.