martisz Creative Commons License 2002.09.29 0 0 623
Tisztelt digi-guruk !
A következő gondom van:
Tegnap éjszakám és a ma hajnalom ráment, de nem tudok rájönni a dologra.
Történt ugyanis, hogy a frissen beszerzett TRANSALPIN-ba beraktam egy új Roco 10745 dekódert. Ezután próba, de a mozdony az összes váltón és sínillesztésen megállt. Kis lökdösés után továbbindul. Pálya pucol, mozdony szét, érintkezőket meghajtogattam, kereket lemostam alkohollal, stb... eredmény ugyanaz. Próbáltam gyormenetben is, akkor nem állt meg, de a lámpák villogtak a mozdony elején, úgyhogy gyakorlatilag úgy nézett ki, hogy nem kap rendesen áramot a gép. Aztán belepróbáltam 2 másik zsír új dekódert, azzal ugyanez a helyzet. 6 órányi anyázás után, bevérzett szemekkel kezembe akadt egy loksound 2 hangdekóder, végső elkeseredésemben beletettem. Csodák csodájára a gép mint a vajon a kés úgy futott végig a pályán. Átnyomtamm 128-as módba, és 1 fokozatot adtam neki, fél óra alatt elvánszorgott 1 métert, de még meg sem villant a lámpája.
Aztán előszedegettem 4-5 másik mozdonyt, amelyikben 10745 van, azok szintén akadoztak, az összes loksound-os gyönyörűen megy !
Egyértelmű, hogy a hiba a dekóderben van. Kérdés, hogy mi ? Mivel tud többet a loksound, mint a szintén ESU gyártotta Roco címkés 10745 ?
Másik lehetőség valamelyik CV-ben van. Mi lehet az, ami az alapbeállításban máshogy van beállítva a két dekóderben, és ezt a hibát produkálja ?
Remélem valaki megszán valami használható ötlettel, mert kezdek beleőszülni...
Köszi
martisz