Gondolom , hogy arról a részről van szó ahol a magyar börtönökben látogatta meg az életfogytiglanos gyilkosokat. Meg azokat akiket majdnem felakasztottak csak közben eltörökték a halálbüntetést.
Ezt a részt egyébként én is láttam.
Tbk bemutatták , hogy hogyan műkszik egy felakasztás és ebből kiderült hogy sokkal gyorsabb mint bármi más mivel nem megfullad a páciens hanem a csigolyák csúsznak (szakadnak) szét és így áll be a halál 10 másodpercen belül.
A tévedés lehetősége:
Amerikában ha jól tudom nem a tárgyalóteremből viszik az elitéltet a vesztőhelyre hanem előtte még néhány év börtön is van. Nos ennyi idő alatt gondolom lehet perújrafelvételt kérni előkerülhetnek olyan szempontok is amelyeket korábban nem vettek figyelembe stb.
Miért legyen halálbüntetés?
Az emberek nagy többsége csak és kizárólag a minősített emberölésekre gondolná kiszabni a halálbüntetést. Ez egyébként az átkosban is így volt. Csak súlyos minősített emberölés esetén lógatták fel az illetőt, míg mondjuk ha valaki elütött valakit a zebrán és meghalt akkor csak börtönbe csukták.
Ez az egész halálbüntetés dolog azért zavarja az embereket , mert a gyilkosok hideg vérrel ártatlanok mészárolnak le (lásd legutóbbi darabolós gyilkos még a rendőrök is lementek hídba) és a gyilkos meg kap max 25 évet.
A gyilkosunk meg a börtönben elhenyélget 25 évet.
Itt valóban két lehetőség lehet:
1. Halálbüntetés
2. Valódi életfogytiglan
2.1 Kiszabhatna a bíróság 130 éveket és ha felezik akkor sincs gond.