netudGI Creative Commons License 2002.09.25 0 0 4183
Halihó !

Én sem vagyok nagy spiller. Az ET szám - ha lyól tudom - azt mondja meg, hogy a felni középvonala és a felerősítés helye milyen viszonyban van egymással. Vagyis, ha a lyukak száma stimmel, és egyáltalán felcsavarozható, mert ugye ez az első követelmény, akkor a gumi belső oldala a tornyot súrolja, vagy a külső oldala a sárvédőn kívülre kerül, amiért egy szigorúbb rendőr helyben leveszi a rendszámot. Itt megtalálod típus és évjárat szerint a gumi méretet, gyári felni méretét ET-számmal egyetemben. A legegyszerűbb szakember segítségét kérni.

http://www.gumibolt.hu/autotip/mazda.htm

Vagy itt egy másik, minnél több, annál jobb:

http://www.autogumi.com/felni/

Tapasztalatom szerint ugyanaz az autó kis felnin magasabb gumival, illetve szép nagy felnin alacsony gumival más világ. Az előbbi komfortos családi autót, utóbbi a közutak fenevadját képes faragni ugyanabból a kocsiból. Hogy mennyire szép, az csak kívülről látszik, Te meg benne ülsz. Az a kérdés, hogy a vezetési élményt, vagy az előkelő utazást keresed, amikor kocsiba ülsz. Mennyire megy fel az adrenalin szinted, amikor elképesztő kanyarsebességeket érsz el anélkül, hogy megcsikordulna a kerék. Vagy attól leszel-e inkább cvíder, hogy az addig csendes autódat szét akarja rázni az út, csörög, zörög benne minden. Egy ültetett kemény futómű hamarabb használja el az autót. A folyamat peres gumikkal gyorsítható.

A gumira is oda kell figyelni, mert azonos méretben van egyenes oldalfalú és van dudorodó is, a gumisok ez utóbbit ballonosabbnak mondják, és lehet, hogy a felni, meg egy egyenes falú széles, peres gumi elfér, de ugyanazon a tárcsán ugyanaz a méret de ballonos design-ban már szép fényesre polírozza a tornyot. Nem hiszem, hogy az én szempontjaim felemlegetésével tudtam volna Neked vagy bárkinek segíteni, mert ezek nagyon szubjektív dolgok, amik csak Rád és az Autódra tartoznak. Ha a sportosság, dinamizmus, vezetési élmény a lényeg, imádni fogod a gyönyörű nagykerekű autódat, keresni fogod a kanyarokat, szerpentineket. Ha komfortra vágysz, megkeseríti az életedet.

netudGI :)

Előzmény: SyL (4178)