Üdv Lapip
Nem akarom megvédeni a paksiakat (megvédik ők saját magukat), de ha összehasonlítjuk: Kecskemét közel 100 ezres (vagy több?) lélekszámú település, Pakson nem hiszem, hogy 25 ezer embernél többen laknának. Ráadásul a csarnokba sem igen férnének el sokkal többen (jól mondta Belfera anno: azt a csarnokot mintha direkt úgy tervezték volna, hogy minél kevesebb ember férjen be.)
Hello Air! Ha már a lélekszámoknál tartunk: eléggé furcsálom, és őszintén szólva nem is hiszem, hogy oly sokan ülnének le a TV-k elé Budapesten az elképzelt sztárcsapatot megnézni. Mert mit is csinál a szurkoló elsősorban: kimegy a meccsre. Igazuk van akik írták; nincs és soha nem is volt minden mérkőzésről TV közvetítés, a lelátók mégis csak a legritkább esetben teltek meg egy-egy rangadón, akkor is azért, mert pl. Körmendről (aminél nehezebben lehetne Pesttől távolabbi pontot találni az országban) 300-400 szurkoló is ellátogatott. Lehetett a fővárosban bármilyen jó férfi, vagy női csapat, a körmendieknél több pestit sehol sem lehetett látni. Szerintem joggal gondolhatja ezt látva egy TV műsorigazgató (vagy ilyesmi), mondjuk egy pesti rangadón: "ha egy 2 milliós városban ezt az 50 embert érdekli csak egy kosárlabdameccs, akkor kinek adjuk el a szárnyasbetétet, meg a sört? Miajóistennek közvetítsem, adjuk le inkább az "Isaura a nyugdíjjasotthonban" 2537-ik részét."
Hello OlajAzIsten.
"Ezzel a Vasvilla és Trepák projekt az első öt forduló végéig részemről lezárva!!!"
Örömmel konstatálom, egyetértek Bocaival: legalább addig ne szidjuk a fiúkat, amíg el nem kezdődik a bajnokság.
Kedves Sarkat5. Először is, nem szolnok, hanem Szolnok. Remélem csak elírás. Lehet, hogy túl érzékeny vagyok, de ezekre a dolgokra én is kínosan ügyelek.
Kicsit más. Azt írod, hogy azért nem minket hívtatok pl., mert nem akartok sérülést. Ezzel gondolom arra céloztál, hogy a mi délszláv stílusú kosárlabdánk sérülésveszélyes. Ezzel én egyáltalán nem értek egyet.
Először is: pontosan annyi délszláv származású játékosunk, edzőnk van, mint nektek, ebben az idényben pontosan olyan tiszta kosárlabdát fogunk játszani, mint az Alba, fennállása óta mindíg is.
Másodszor. Nem kell sírni. Még el sem kezdődött a bajnokság, ti (bocsánat te) máris a keménységre panaszkodtok. Edzőmeccs ide, vagy oda, az eredmény nem számít, de azért mindenki győzni akar, hiszen az újságban is így jelenik meg: "Bajnokot vert az ALba! Alba ASE: 85-72" A sportoló pedig pont azért is sportoló, hogy minden szituációban akarja, és tegyen meg mindent a győzelemért. Nem akarok messzire menni példával: nemrégiben a válogatott játszott lélektelenül és nemtörődöm módon egy felkészülési tornán. Mindenki fanyalgott, aki látta - szerintem jogosan.
most CSAK ennyi...